MAGNOLIA I PALLO VASEN

torsdag, januari 28, 2016 3 5

 

 

 

Två anspråkslösa kvistar Magnolia.

(Vas Pallo, från Skrufs glasbruk)

 

Jag hoppas verkligen att jag ska lyckas få dem att slå ut, för de är ju så sagolikt vackra blommorna, så jag försöker hjälpa till med lilla blomstersprutan så de inte ska riskera att torka ut. Magnolia gillar tydligen inte när det blir för torrt i luften, (så tänk på att inte ha dem ståendes på en fönsterbräda över element, nära brasan osv om ni själva köpt hem).

Ljummet/varmt vatten i vasen med, det har jag lärt mig. Varmt till hårda stjälkar & kallt till mjuka.

 

 

 

 

 

Ljuva Magnolia

 

Ja så heter ju bloggen, och om ni vill veta varför så ska jag berätta det.. hehe..

Nu tycker jag att namnet är lite fjantigt, samtidigt som det är vackert ändå, men hur som helst. Jag startade ju bloggen för snart 6 år sedan, under min första mammaledighet.

Bodde i stadsdelen Örgryte i Göteborg då, och där kring alla vackra hus på och kring Sankt Sigfridsgatan vi bodde nära, så stod ett Magnoliaträd i var och varannan trädgård och det var så himla himla fint. Jag blev lite Magnolia-frälst helt enkelt, den där våren/försommaren -10 när alla stod i blom.

Det här var också under en tid då jag var inne i en lite ”Shabby Chic” period, en köpa-möbler-på-loppis-och-måla-vitt-med-avskavt-period, typ. Och allt var väldigt ljuvt, lull-lulligt och änglalikt på nåt vis haha.

Så ”Ljuva Magnolia” låg i tiden så att säga 😉 Sen har det liksom blivit jag, och nu när bloggen växt och blivit ganska stor (iaf med mina mått mätt) så har det liksom blivit svårare att byta.

Och till vad?

Äh, det får duga som det är!

 

 

 

 

Det var några pics från vardagsrummet denna torsdag.

Ett rum som jag gärna vill lägga nya golv i, för jag har tröttnat på den gamla ekparketten som jag för ett par år sedan slipade och vitvaxade själv. Fägen har slitits bort en del där vi går som mest dessutom, blivit ojämnt och fult.

Men att lägga in nya golv (i så fall i hela undervåningen) kostar ju en slant om man vill ha rejäla med kvalitet.

Vi vill ju dessutom flytta så småningom..

 

Svåra val!

 

 

Nu, är det dags att preppa lunch till mig och mina små.

Ha det fint!

Kram ♥

5
3 Comments
 • Ekenäsliv
  januari 28, 2016

  Å de är ju bara så ljulviga!
  Mamma o pappas granne har ett giiiiiiigantiskt magnoliaträd så förra året fick vi så fina grenar därifrån.
  Alltså: Måste åka hem till mor o far snart 🙂
  Kram kram från tåget på väg till Katrineholm

 • Rebecca Pecci
  januari 28, 2016

  Dessa ljuvliga magnoliakvistar!! Jag saknar vårt Magnoliaträd så förbaskat mycket. Brukade åka ut med en bunte till farmor på förvåren och hon kommenterade varje gång att det som gör magnolian så vacker är att den blommar på bar kvist. Lilla farmor. Så fantastiskt snyggt ni har det! Älskar din stil!
  Kramar

 • martina
  januari 31, 2016

  Hej.. bara måste fråga var man kan få tag på den tavlan (one step at a time) tack för en härlig o inspirerande blogg /martina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.