PS4 ELLER XBOX?

måndag, november 16, 2015 4 15

 

PS4 XBOX

 

 

Hej från julklapps-djungeln!

Sitter och kollar klappar till barnen hos CDON (de har ju typ allt) och till sonen (som blir 6 i februari) funderar vi på att köpa tv-spel. Den stora frågan är bara vilket?

Ska man köra på Playstation eller Xbox?

Vi har verkligen noll koll när det gäller sånt här, varken jag eller Josef har intresse för spel.

Men jag fick ett tips om ett bra inslag från Plus på SVT där dem jämförde dessa två tv-spel, som jag gärna vill tipsa er om och som ni kan hitta här. Ett väldigt bra inslag om som jag faktiskt inte tänkte på, att bland annat fråga runt bland föräldrarna till sonens kompisar vilken maskin dem spelar på? Tydligen måste dem om dem vill spela tillsammans online ha samma, inte aktuellt än men när dem blir lite äldre. Playstation 4 blev bäst i test men vi får först kolla runt lite som sagt men det lutar just nu åt att klicka hem Playstation 4 i julklapp. Tror det är roligast för sonen om han får samma konsol som alla andra kompisar har. .

När det kommer till själva spelen funderar jag på LEGO Super Heroes & Minecraft, någon som känner till/spelat och vet om de passar en 6-åring?

Det ska ju vara roligt och inte för svårt, men ändå med lite utmaning förstås.

 

 

Disney klassiker

 

 

Till Inez är det lätt som en plätt att hitta presenter, hon älskar film har framförallt många favoriter bland Disneys fantastiska filmer, såsom Bambi, Trassel och inte minst Frost.

(Jag är själv barnsligt förtjust i tecknat)

Sen älskar hon att dansa så köper vi ett PS eller Xbox så får det nästan bli ett Just Dance-spel till henne, det har vi spelat hos grannarna och det är ju fantastiskt kul, för hela familjen.

 

Vi får fundera lite till innan vi klickar hem något, men tiden går ju så himla fort så det gäller att vara ute i god tid ändå, så man får hem grejerna.

 

 

Trevlig kväll!

15

4 Comments
 • Nazima på Min mat och mitt hem
  november 17, 2015

  Först och främst vill jag bara säga att jag gillar din blogg skarpt! Har nog skrivit det förut, men That is the truth!
  Gällande tv-spel så satsade vi på ett Nintendo Wii, när äldsta dottern var i ungefär er sons ålder, och det används periodvis ganska flitigt, speciellt gillar hon att spela Just dance, och sonen som är 6,5 år gillar främst Mariocart.

  Tycker ochså det är grymt smidigt att sitta hemma & klicka hem julklapparna, vi började lite smått igår kväll, så nu är karusellen igång 🙂
  Kram på dig

  • Catta
   november 17, 2015

   Va go du är, tack! Kul att du gillar att kika in här 🙂
   Funderat på Wii med faktiskt, hmm så svårt det där. Särskilt när man inte har en susning om vad de kommer gilla eller hur mycket de kommer gilla det..

   Ja, dags att sätta fart med klapparna nu, tiden går i rasande fart!
   Kram och natti

 • Sofia B
  november 17, 2015

  Hejhej!
  Klart att kidsen ska få lira lite tv-spel! Tänk när man fick supernitendo när man var liten! Nu har jag en man som är en äkta gamer… Om man är mer av en leisure-spelare tror jag att Nitendos grejer är bra (de är väl fortfarande billigare också). Annars ska man väl tänka på om det är nån speciell titel man är intresserad av, som bara finns för en konsol. Vi har en PS4, den har ju typ appar med youtube, netflix och sånt. Funkar helt ok, man kan ha olika konton och så, så även om mannen är inloggad på konsolen kan jag gå in på min Netflix och kolla (o inte sabba hans rekommendationer, haha). Det jag sett av Xbox one är att det är väldigt mycket Microsoft, den skickar upp reklam för nya spel o sånt. Även hört kritik om att det är lite segt i basic menyer o sånt… Jag tror att de är jämförbara, de har båda satsningar på social stuff. tänk på att kolla om man behöver tillbehör för att köra dansspel o så, typ sensorer, som kan göra det dyrare än man tänkt sig.

  Jag vet inte vad ni har för budget och så, men om det var en av mina icke spelintreserade vänner som frågade skulle jag be dem fundera på (beganat) 360 eller PS3 (själv är jag partisk för 360). Den stora fördelen där är att spelen inte är så himlans dyra. Nya, populära spel är verkligen dyrt!!

  Lycka till! 🙂

  • Catta
   november 18, 2015

   Hej!
   Tack så himla mycket för hjälpen, gulligt av dig att dela med dig av dina erfarenheter i speldjungeln 🙂 Vi är som sagt inte inne i den svängen, men självklart har man spelat Super Mario som liten, det är grejer det!
   Hmm, vi får se vad det blir.

   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.