MYCKET AV DET HÄR NU

måndag, oktober 5, 2015 0 7

 

 

 

Av alla mängder med äpplen vi har i år så gör vi (läs Josef) väldigt mycket egen juice, eller must eller vad man ska kalla det. fruktansvärt gott och känns som rena medicinen med alla vitaminer och antioxidanter som inte hinner fly så långt när man gör a la minute så här.

Vi köpte oss en råsaftcentrifug och den är ju fenamonalt bra på att klämma ut varenda droppe ur de saftiga höstäpplena från trädgården.

För att få ca 2 liter färskpressad juice så tar vi ca 20 äpplen, två apelsiner, tre morötter & en bit ingefära. Himmelskt gott blir det!

Syrligt, fruktigt och med lite sting, mums.

 

 

 

 

(Krukan i mässing hittade jag på Indiska, superflott tycker jag, och den finns även i en större strl för den som är intresserad).

 

 

 

 

Det lilla köksprojektet jag mumlade något om för ett tag sedan var inget annat än Ikea´s lilla rullbord ”Bekväm”, som jag målat underredet vitt på, och skippat understa hyllplanet för att Ebba ska kunna nå sina skålar där under. Toppskivan ska jag vitvaxa för att bli riktigt tålig.

Tycker den passar fint där i hörnet, och avställningsytor är ju alltid bra, särskilt när man har ett så litet kök som vi..

 

 

Hoppas ni har en fin måndag!

Kram

7

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.