MY INDOOR GREENHOUSE

söndag, september 13, 2015 5 15

 

 

 

Nu behöver jag lite experthjälp här känner jag, jag har nämligen flyttat in mitt fikonträd och undrar nu om det kommer trivas? Tog in det för att det blivit så kallt ute, och för att jag var rädd för att alla små söta fikon aldrig skulle mogna utan kanske trilla av istället.

Vad tror ni?

Kommer det trivas inne? I våras när jag köpte det ställde jag ut det för tidigt, i kalla Maj, och nästan alla blad föll av.. Sen har det tagit sig och växt som tusan under sommaren, och många små fikon har knoppat upp, kul!

Nu vill jag också att de ska växa sig stora och tillslut mogna så att vi kan mumsa på dem.

 

 

 

Min lilla ”blogghörna”. Här sitter jag och bloggar, skriver dagbok, pysslar mm..

 

 

Nya Family Living (SÅ mycket härlig inspo!) och min älskade Daily Journal. Dags att beställa 2016 års sådan nu, färgen på den är gul och fin, bästa dagboken som finns!

 

 

Ett av mina lamp-loppisfynd, nästan gratis, och så fin tycker jag.

 

 

 

Börjar likna ett växthus här uppe i lilla allrummet (som jag för övrigt funderar på att göra till Inez rum), med stora fikonträdet, aloe veran och nya gröna växten som jag och Inez köpte på Blomsterlandet idag. Vet inte vad den heter, den var så ny så den hade inte fått någon lapp ännu, den i personalen jag hittade att fråga visste inte heller.. vet ni?

Grön och skön är den iallafall och jag tycker det är mysigt med lite djungelkänsla här.

 

Passade på att köpa ett gäng tulpanlökar på BL med, fler av de mörkt purpurröda (nästan svarta) som jag redan har och lite ljust rosa.

Dags att peta ner inför våren nu.

 

 

Hoppas ni haft en go helg, vi är lite möra efter gårdagen på Liseberg..

Trodde vi hade valt en bra dag med lagom mycket folk, men ICKE! Resten av Sverige tänkte tydligen samma sak.. haha.

Men barnen hade kul och fick väl åkt en 10 attraktioner iaf, dessutom vann Valentin stjärnvinsten på chokladhjulet. Allra första gången han spelade någonsin i sitt liv och så vann han på första! Han blev lite paff, men väääldigt glad såklart.

 

Har ni besökt Liseberg i år, gillar ni det?

 

 

Kram & fin kväll!

15
5 Comments
 • Johanna Johansson
  september 13, 2015

  Mitt fikonträd är visserligen litet ännu, men jag tog in det förra veckan och än så länge lever det;-). Det tråkiga med fikonträd är ju att dessa ska tappa sina blad på vintern. De ska dessutom stå lite mörkt och något svalt och är således inte är lika njutbara längre. Men men man får helt enkelt invänta nästkommande säsong:-D. Tack för en underbar blogg! Kram Johanna

  • Catta
   september 14, 2015

   Undrar när det börjar tappa bladen.. kännssom att frukten kom lite väl sent.. hinner de växa färdigt tro?
   Mitt får står här till det börjar tappa bladen, sen åker det ut i förrådet tills våren 🙂

   Tack snälla du!
   Kram Catta

 • Ekenäsliv
  september 14, 2015

  Å jag gillar din ”lilla djungel” :))
  Å så såg jag att du ska på emmas Event!!! Jag med!!!!!!!!! (läste hos HopF
  Så kul! Tralalala =)
  Ha de gott vännen!’
  Kram Anna

 • Karin
  september 16, 2015

  Hej! Vilken vacker plats! Åh, det här tyckte jag om 🙂 Hälsn Karin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.