DRÖMMAR

torsdag, augusti 13, 2015 4 9

 

11295770_10155491484420214_1110004203493477448_n

 

Min vackra vän Caroline.

 

 

Starta eget.

 

 

Ja ibland drömmer jag om det, och har gjort länge.

Visst jag trivs med det jag gör nu, har en trygg anställning och goa kollegor, men det är inget jag vill göra resten av livet..

Jag är utbildad Modist (hattmakare kan man säga) och har gått två år på Tillskärarakademin i Göteborg, en fantastisk tid i mitt liv.

På skolan träffade jag Caroline, en av mina närmsta vänner idag. Vi gjorde våra visningskollektioner ihop, hon kläder och jag hattar. Vi har många gånger pratat om att starta något tillsammans, ett företag där vi kan vara kreativa tillsammans igen. Idag när vi träffades var vi där igen, i starta eget-snacket, att vi måste göra något tillsammans.

Vi har pratat om att jobba med både kläder och inredning. Även varit inne och snurrat på ekologisk hundmat utan onödiga tillsatser, djurälskare som vi är. Haha, ja det är lätt att spinna iväg tillsammans, i drömmarnas värld. Drömmar som faktiskt kan bli verklighet ändå.

Caroline bor sedan 8 år på Manhattan och är couturedesigner. Hon syr brudklänningar och andra vackra plagg till ”eliten” i NYC, och har även en egen smyckeskollektion.

(Carolines hemsida: carolinefare.com, kika även på reportaget om hennes bröllop, där hon bär sin egen handsydda brudklänning, här)

Avståndet hindrar oss lite granna, för det krävs mycket tid tillsammans, åtminstone i början. Och man måste satsa, investera, vilket känns smått läskig i dagens samhälle med all konkurrens.

Man måste veta hur man ska marknadsföra sig, nå ut till rätt kunder osv.

Den biten kan man få hjälp med iofs, hos Webpower tex, men mycket hänger på en själv.

 

Någon av er som driver eget företag?

Berätta gärna om steget dit.

Vill så gärna våga, kanske vid sidan om mitt vanliga arbete till att börja med, precis som bloggen.

 

 

Kram

 

 

Några bilder från vår strålande dag i Stråvalla får ni se imorgon..

9
4 Comments
 • Helenas enkla vardag
  augusti 13, 2015

  Vilken vacker bild. Jag vill inget hellre än att starta eget. Jag skulle verkligen vilja vara min egen. Men jag tänker att jag måste jobba upp något vid sidan av mitt ordinarie jobb innan jag kastar mig ut i entreprenörskapets värld.
  You got mail honey,
  Kram Helena

 • Ekenäsliv
  augusti 14, 2015

  Hej sötnos!
  Ja, visst har jag drömmar… I synnerhet drömmer jag om att få styra min tid mer och kanske göra något annat…
  Jag tror även att det är de där drömmarna som för oss framåt, som ger oss driv och till slut så kanske man vågar…
  Ha en fin fredag!
  Kram Anna

 • Tina
  augusti 14, 2015

  Jag drömmer, men vet inte riktigt vad jag vill göra. Men att få vara sin egen, det tror jag skulle passa mig bra. Som dotter till två egenföretagare så har jag även sett ”baksidan” av företagande och vet hur mkt tid det tar. Fast ändå…drömmen finns… Önskar dig en fin helg! Kram

 • Therése
  augusti 19, 2015

  Ja här är en till som drömmer! Min dröm är en webbutik med kläder och inredning med mina favoritmärken. Jag vill, vill och har bilden så klar för mig men vet bara inte hur jag ska komma igång eller ”hur man gör”. Jag hoppas att fler svarar och berättar för jag behöver också mer inspiration för att våga ta steget!

  Kram Therése

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.