SPODE, EGON & BULLFIKA

söndag, januari 11, 2015 8 5

SAMSUNG CSC

 

Blev bak idag istället för igår, passade ju bra för nu fick vi ju bjuda svärmor med, som kom på besök i blåsten.

Bullarna blev supergoda, men varför blir mina alltid lite platta? Kan någon ge mig tips på hur man får de lite fluffigare? Nåja, de ska ju ändå tuggas.. fast man äter änna lite med ögat med..

Barnen tycker det är kul att baka och hjälpa till i köket, med det mesta faktiskt (men hu vilket tålamod man får ha ibland). De fick varsin deghalva att kavla och kleta på kanel-geggamojja på, fick hjälpa dem en del såklart, framförallt med att snurra ihop bullarna.

 

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Jag har tröttnat på våra gamla bordsunderlägg (som bara glider omkring dessutom) och skaffat mig 4 ”Blue Italian” från Spode. Som så många andra i bloggvärlden, jag vet, men de är verkligen fina praktiska tycker jag. Mer rejäla, och de ligger på sin plats. Valde mellan dessa och varianter av William Morris, men dessa passar oss bäst ändå (sambon tycker ju blåvitt porslin är jättesnyggt, så de faller även honom i smaken).

Jag köpte mina här.

En liten smörgåsbricka fick följa med oxå, perfekt att servera både mackor, bullar & annat på.

 

 

Hallå i stormen!

 

 

Ja där Egon alltså, han var inte nådig igår kväll och i natt, trodde hela huset skulle flyga iväg! Såg bilder från Hönö där hela Klåva hamnplan är täckt med vatten och restaurangerna har vatten ända in i köken.

Någons väderstation mätte 42 m/s, det är ju heeelt galet och hur läskigt som helst. Takpannor har flugit runt och landat på bilar och allt möjligt, fast jag har inte hört om några personskador, vilket såklart är viktigast.

Det har ju blåst fasligt mycket även idag, inget kul att vara ute alls..

Nu har vi precis slängt i oss en enkel carbonara och vinkat av svärmor/farmor, barnen kikar på PAX och jag ska försöka plugga lite körkortsteori bredvid dem i soffan. Wish me luck haha 😉

 

Kram & ha en fortsatt mysig söndag!

5
8 Comments
 • Therese
  januari 11, 2015

  Tjaba!
  Gud va gott med bullar!! Om inte jag tror fel så har väl fluffigheten lite med hur mycket man jobbar med den att göra och såklart jäsning/tempratur. Jag har aldrig gjort såna snurror.. Tack för alla tips hos Ellos med flera, skönt att slippa leta själv ibland ;P
  Puss å kram

  • Catta
   januari 11, 2015

   Hrm, ja det kan ju ha med saken att göra.. jag råkade glömma röra ner kardemumman i mjölken och kom på det när degen var klar, så då körde jag ner det då, och den blev kanske något ”överkörd” 😉

   Puss!

 • Renoveringshuset
  januari 11, 2015

  Åh, vilka fina underlägg! ♥ Ja, den där Egon.. jag är glad att vi fick snö till skillnad från er på västkusten.. 🙂

  • Catta
   januari 11, 2015

   Tack!
   Du jag hade oxå hellre velat ha snö.. blåst är inget vidare.. Skicka hit lite vet jag:)

 • Ulrica
  januari 11, 2015

  Ja, jag gissar att Egon blåst ordentligt på er som bor nära kusten.
  Här hos oss har det kommit ca 1,5 dm snö på ett dygn men det är ju hanterbart :).

  Så härligt med bullfika, det är inte mycket som slår en nybakad bulle när det vankas fika. Och underläggen är superfina!! Jag har tittat på underlägg ifrån William Morris, jag gillar dem jättemycket.

  Kram

 • helenas enkla vardag
  januari 11, 2015

  Men vilka fina bullar, inget att klaga på där.
  Min fd svärmor lärde mig när jag skulle lära mig att baka bullar, att bulldegen måste knådas med känsla inte bara knåda för knådandets skull. Sedan är det ju det där med mjölet, hellre för lite än för mycket och inte så mycket vispande med mjöl. Det var det hon lärde mig. Dina underlägg var jättesnygga. Mina Stockholms underlägg har gjort sitt så jag behöver också nya. Jaa fy vad vädrets makter kan vara otäckt och vatten och vind kan ju vara så otäckt. Hoppas den är över nu?!
  Kram Helena

 • Suss - Hemma på Sjuan
  januari 11, 2015

  Jättesnygga underlägg. Här är vi dåliga på att använda det…
  Tycker bullarna är väldigt fina. Jag låter maskinen arbeta länge och inte för mycket mjöl sen gör jag snurror och så får det jäsa på plåt. Testar med att trycka med fingret och när ”hålet” går tillbaka så gräddar jag de. Så har min mamma lärt mig 🙂 Kramis Suss

 • Sofi Sjökvist
  januari 11, 2015

  Hej!

  Tycker dina kanelsnurror ser otroligt goda ut! Med tanke på hur sällan jag bakar så har tyvärr inga bra tips:)
  Spode är ju så fint! Har också kikat på underlägg därifrån.

  Hoppas det gått bra att plugga!

  Kram Sofi

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.