SVAR TILL ER

söndag, november 16, 2014 7 1

SAMSUNG CSC

 

 

God kväll!

 

Huuuua vilken murrig dag, blåsig & grå..

Vi var en sväng till Ikea för att köpa en Agam juniorstol till Inez i svart, men den var helt slut (tur att man kollade lagerstatus innan liksom..suck)

Sen blev det ett stopp på 4H-gården Kättilsröd på hemvägen, där fick barnen rida på ponnys och kolla på lite andra mysiga djur. Skönt att man fick göra någon kul aktivitet idag iaf.

Hoppas ni haft en fin söndag & helg, här får ni lite svar på frågor jag fått:

 

 

Vad jobbar du med?

 

Jag jobbar med ekonomi på ett filtreringsföretag (industrifilter till bryggerier bla), bokföring och sånt småtråkigt 😉 Väldigt varierande dock då vi endast är två som sitter med ekonomin (jag & min mor), så jag har hand om både leverantör -och kundreskontra. Jag är dessutom ansvarig för växeln och svarar i telefon samtidigt som jag gör allt annat, snacka om multitasking haha. Fast med dagens mailande så blir det oftast inte så himla många samtal. Lägger även kundorder vid behov och svarar på leveransfrågor. 

Jag har ett väldigt bra jobb, även om det inte är vad jag är utbildad till och kanske inte allra helst vill göra. Min chef är suverän och mina 8 kollegor jag jobbar med är kanoners 🙂

Jobbade i över 8 år med restaurang, hotell & turism innan detta jobb, samt att jag har en 2-årig Modist-utbildning på Tillskärarakademin.

 

Vad är er hund för ras?

 

Ebba är en Staffordshire Bullterrier. Bästa tänkbara familjehunden och rasen är känd som ”The Nannydog” i England då den är fantastisk med barn, älskar barn och är inte känslig för om någon råkar snubbla över henne precis 😉

En frisk ras som är nöjd bara den får vara med, älskar att pussas och gosa, oerhört kärlekskrank ras. Skäller sällan, men kan kvittra och ha lite andra roliga ”pratljud” för sig. Lämpar sig ej som vakthund då den hellre släpper in främlingar för gos snarare än håller de borta..

 

Hur tänker du på (& din partners) liv i framtiden när era barn har vuxit upp & flyttat hemifrån?

 

Vad då flytta hemifrån, det får de aldrig göra! 😉

Hmm.. svårt, men jag ser gärna att vi har köpt oss ett litet hus kring medelhavet någonstans dit vi kan bjuda barn och vänner med familjer, ett ställe att njuta på och koppla av när Sverige känns trist. Förhoppningsvis har vi då även ett annat hus här i Torslanda, eller kanske tom på Hönö, ännu närmare havet än nu och samtidigt med skog och fält omkring oss. Vi vill gärna ha fler djur, hundar, katter och höns står högt på vår lista, även får och getter har vi pratat om. En enklare form av lant -och bondeliv lockar oss. (Kanske man inte kan tro).

 

Vad hade du för drömmar/tankar om framtiden när du gick på gymnasiet? Är ditt liv annorlunda nu än vad du tänkte det skulle bli?

 

Jag hade flera drömmar, den största (förutom familj) var nog att jobba med mode och design. Jag ville bli accessoar-designer, göra väskor, skor & smycken. Smycken tillverkade jag under en tid och sålde bla till en butik i Gbg, men jag är ombytlig när det gäller det där ”pysslandet” Jag tror aldrig att jag faktiskt skulle kunna jobba med sånt på heltid för jag tröttnar fort på det ena och vill snart testa det andra så att säga. Dessutom har jag svårt at stå för det jag gör, marknadsföra sig själv är ju typ det läskigaste som finns. (Har t.o.m problem med att tala om att jag bloggar, berättar aldrig det för folk runt omkring mig, de brukar ”upptäcka” det istället. Svärmor fick reda på det så sent som förra helgen, av min svägerska tror jag. Känner en osäkerhet inför att bli bedömd och kanske även dömd för det jag gör.)

En dröm var att bo utomlands ett tag och jobba, det har jag gjort fram och tillbaka under 3 år. Olika ställen i Spanien som Salou, Gran Canaria, Mallorca & Marbella. Jag fick min slutpraktik i Salou där jag ”jobbade” som guide på jeepsafari och i kassan på växelkontor. Sen tog jag jobb som bartender vilket är det jag jobbat som mest. Testade även på ett jobb som entertainer men det var under slavliknande förhållanden så jag och en annan tjej drog och tog ett flyg till Marbella, där hon bor än idag, med familj.

Den allra största drömmen sedan typ 9 års ålder (jo det är sant) har varit familj, gärna stor med minst 3-4 barn, det skulle jag fortfarande vilja ha men verkar vara lättare sagt än gjort.. Är oerhört lycklig för mina två fina barn & räknar man med Ebba så har jag faktiskt, så vi kan väl betrakta drömmen som uppfylld 🙂

 

Vad gör du helst en fredagskväll?

 

Myser med familjen, andas ut efter en jobbvecka. Bygger lite lego med barnen, ritar, och äter god mat. Tyvärr jobbar min sambo andra tider än mig och är ganska ofta på jobbet fredagar och helger, vilket gör att man sällan får den där helgkänslan som två dagtidsjobbare kan få. Blir inte alltid bästa fredagskvaliteten när man ska hinna både att hämta barnen, laga mat, diska/städa, ta hand om hunden, bada & lägga bägge barnen. Men jag försöker självklart göra det så mysigt som möjligt för mig & och barnen dessa dagar och när pappan är hemma är det HALLELUJA-MOMENT!

En träff med goda vänner hade oxå suttit fint om fredagarna men jag prioriterar i princip alltid familjen för med jobb och förskola känns det som man missar mycket i barnens liv och då är kvällar och helger viktiga. Vänner träffar vi mest tillsammans med barnen.

 

”Jag tycker om mixen i bloggen, men jag försökte tänka till om det var något jag gärna skulle se mer av och kom på att det vore kul att se lite vardagsbloggande, när du och väninnan fikar, hur ser det ut utomhus runt er, foton när ni går ut och äter och sånt kanske..”

 

Det där tycker jag är jättesvårt, dels för att kameran inte känns som en naturlig del för mig bland mina vänner, det är ju ingen annan av de som bloggar, sen är det flera som inte önskar vara med på bild offentligt, (och det respekterar jag även om det hade varit kul att visa upp ALLA mina fina vänner och inte bara de som okejar). För att inte tala om min mor & far, det kommer inte på fråga att de skulle florera i cyberspace (fast det har hänt att jag fuskat ;). Sambon är likadan, vill ej vara med. Skulle kunna fotografera detaljer runt omkring oss med, under middagar osv men det glöms alltid bort då vi är upptagna av varann 😉 Och skulle vi gå på restaurang så skulle han typ dö om jag drog upp systemkameran och börja klicka hej vilt haha! Sen händer det sällan att vi går ut och äter, hittar inte tillräckligt med lediga tillfällen tyvärr..

Sen på vänninefika är alltid barnen med och då har man änna fullt upp, och kameran blir kvar i väskan, blir en instabild på sin höjd.

Ska absolut försöka bli bättre på detta och det där med att fota utomhus kring oss kan jag göra mer, och lite mer av andra vardagssituationer. Uppskattar verkligen önskemålet 🙂

 

Var kommer pälspläden i din soffa ifrån?

 

Den kommer från Rusta & köptes förra året, kan tyvärr ej se att de har den i år, men det finns liknande på andra ställen, typ H&M.

 

Du skrev att du och några kolleger börjat träna 15 om dagen efter Paulo Roberto.är det efter hans bok ni kör då? Har kollat hans sajt men hittar inga specifika övningar/träningsprogram.

 

Klicka här så kommer du dit, rekommenderas verkligen, kul och enkelt. Man använder bara sin kropp som redskap och man kan göra det vart som helst när som helst typ.

 

 

Det var det!

 

Nu önskar jag er en fortsatt mysig söndagskväll i höstrusket, kram!

1
7 Comments
 • Sofi Sjökvist
  november 16, 2014

  Hej Catta!

  Så kul att få veta lite mer om dig!
  Tycker också det är svårt att fota när man är med vänner eller ute på stan el restaurang, känns inte naturligt för mig:)

  Ha en mysig kväll!

  Kram Sofi

 • Suss - Hemma på Sjuan
  november 16, 2014

  Vad kul att veta mer om dig, vad du gör på dagarna och drömmar å sånt. Känner samma som du svårt att dra med kameran jämt och alla vill ju inte att man fotar eller vara med på bild. Kram Suss

 • Välkommen Hem!
  november 16, 2014

  Men SHIT vad kul att läsa dina svar!
  Nu känns det som att jag känner dig ännu lite mer 😉
  Kul att man kände igen sig i mycket och att det inte bara är jag som tycker att det känns helt weird att dra med sig kameran och fota allt som kommer i dess väg…
  Är inte heller den typen som säger att jag har blogg, det första jag gör, så endast mina närmaste vänner och arbetskamrater vet om det.
  Synd att du inte gick vidare med dina designdrömmar, du som är så duktig och engagerad i allt du gör! Än är det inte för sent…!
  Nu ska jag sluta svamla och önskar dig en skön start på veckan!
  Kram
  Judita

 • Renoveringshuset
  november 17, 2014

  Kul att få lära känna dig lite mer! 🙂 Och vilket jättefint bord du fått till!! Du hade gärna fått komma hit och fixat min soffa, så den hade blivit snygg… 😉

 • Ekenäsliv
  november 17, 2014

  Heeej,
  Va kul att läsa detta. Känns som att det liksom stämmer överens med den bilden jag själv skapat av dig 🙂
  Människan bakom liksom.
  O jag tycker man ska göra det som känns naturligt för en. Sällan jag har bilder med på vänner heller för jag vet inte om de vill det. Samtidigt vill man vara där och nu och inte sen och då…
  Ha de fint!
  Kram Anna

 • Fredrika
  november 17, 2014

  Hej snygging!
  Vad rolig att läsa om dig! Fick lära känna dig lite! Jag gillar er dröm om höns och getter (inte för att jag skulle kunna ha det, klarade knappt av hunden Hubbe i två vekocor) men det lät så mysigt och idylliskt. Så det hoppas jag få se här på bloggen..hihi!

  Hoppas du haft en bra dag och mår bra!
  KRAMAR

 • Ulrica
  november 20, 2014

  Åh vad roligt att läsa alla dina svar :).
  Tack snälla också för att du tog dig tid att svara på mina frågor <3.
  Jag förstår alldeles precis hur det är med att fota i vissa sammanhang,
  jag har också en sambo som väldigt gärna inte är med på bild, även om jag tvingar honom ibland. Mina kids är likadana.. och många av mina vänner är inte heller helt bekväma att vara med på bild.. så även för mig blir det mest detaljbilder.

  Jag är glad ändå att du inte tog illa upp av önskemålet ;).
  KRAM

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.