NÄR MAN GILLAR OLIKA

fredag, november 21, 2014 5 8

tonBild: Residence.

 

 

Jaha, då har vi ett stoldilemma här hemma.

 

Jag som trodde att även sambon skulle tycka att tt par svarta Ton-stolar med ljus rottingsits skulle passa som handen i handsken kring vårt nya fina köksbord, men näpp. Han tycker de är sketfula, det är ju såna gamla skitstolar de har överallt på jobbet typ. De med karm tycker han dock är ok, men jag hade tänkt mig utan då jag vill kunna skjuta in dem under bordet.

Y-stolen i svart och med ljus repsits tycker han dock är smashing, och de hade varit kalas om det inte vore för att de kostar en minre förmögenhet styck..

 

Hmm, får se om jag kan övertala darlingen på något sätt.. 😉

För det mesta tycker vi lika när det gäller inredning, men inte alltid uppenbarligen, så vi får se vad det blir tillslut.

 

Hur är det med er andra som lever i tvåsamhet, kommer ni överens om inredning & annat i hemmet eller blandar ni två vitt skilda stilar hej vilt 😉

Eller får den ena bestämma rubbet kanske? Vore kul att få höra hur det funkar hos andra 🙂

 

Ha nu en kanonfredag & trevlig helg!

8
5 Comments
 • dnyahuset.blogspot.se
  november 21, 2014

  Maken har mängder av åsikter och faktiskt ofta väldigt bra sådana. Han bryr sig inte om småsaker som ljuslyktor och sånt, men inköp av möbler och möblering, det vill han gärna vara med och bestämma, så klart.

 • Ulrica
  november 21, 2014

  Hos oss så är det tyvärr i första hand ekonomin som styr, större saker tar vi gemensamt beslut om men oftast så kommer jag med förslag och sambon köper det utan diskussion. Sen är han av den åsikten att så länge något är helt och rent och fungerar så behövs det inte bytas ut, så att byta ut något för att man tröttnat, det finns inte på världskartan och jag får tjata lääääänge då.

  Våra köksmöbler tror jag att jag tjatade om i några år och visade upp mängder av olika grupper innan han godkände en grupp som passade i både utförande och pris.

  Mindre inredningsdetaljer, där har jag full frihet och han säger ofta att det är trivsamt och fint att komma hem :).

  Kram och ha en toppenhelg!

 • Ebba
  november 22, 2014

  Min kille flyttade hem till mig efter att ha bott i en pytteliten möblerad 2a hands lya när han flyttade till Sthlm & hyrde samtidigt ut sin lägenhet möblerad (i Göteborg) i typ 1 år (vi flyttade ihop efter bara några månader). Så när han väl sa upp den i Gbg & vi var nere för att flyttstäda så var det liksom ingen poäng i att ta med speciellt många saker därifrån eftersom det varken funnits behov eller utrymme för fler saker för vårt hem här i Sthlm.

  Hans intresse är mer teknik & smarta lösningar på saker än inredning, men nu när vi bor ihop mer ”på riktigt” & har gjort det i typ 4 år så köper jag t.ex. inte en ny soffa utan att han också tycker den är fin men det är ju definitivt mina grejer & min stil som regerar här hemma. Ibland kan jag få dåligt samvete över det men samtidigt är han (uttalat) inte så jätteintresserad av inredning & tycker att vi har det fint hemma så jag lugnar mig med dom orden, haha. Men som sagt, ibland kan jag väl tänka att det kanske känns tråkigt för honom att ha så få saker med sig från sin gamla lägenhet. Men sakta men säkert bygger vi ju upp ett mer gemensamt hem i och med att vi väljer ut & köper saker tillsammans de gånger vi köper nytt eller behöver ersätta något. Men jag misstänker ju att han definitivt tycker att det är bra mycket roligare att välja ut en ny tv än att fundera på om vi ska införskaffa en bricka i marmor att ha ett fint stilleben på 😉

 • Frida Svensson
  november 22, 2014

  vi kommer överens. men sen ibland älskar någon av oss något så där sjuuuuuktt mycket. Då brukar den andra ge vika! men vi har som tur är rätt lika smak till att börja med!

 • Hem & Trevligheter
  november 22, 2014

  Här är det jag som får bestämma allt när det gäller inredningen då det är ett intresse som inte min man delar med mig. Tack och lov. 😉

  Jag bara älskar de svarta med rottingsits. Har också kikat på sådana.

  Kram Linda

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.