Livet på nätet

måndag, augusti 25, 2014 0 0
Bild: Friends.se


Idag vill jag skriva om att livet på nätet inte alltid är rosenskimrande.
Jag har personligen blivit drabbad av elakheter, någon gick över gränsen och kränkte mig och min familj.
Jag gjorde en polisanmälan, sedan har jag inte hört något mer från ”någon”, inte heller har jag fått reda på vem ”någon” är eller varför denna person ansåg sig ha rätten att uttrycka sig så mot mig.

 

Det finns otroligt mycket kärlek där ute, och det är fantastiskt, men det finns ett mörker..

  

Jag följer ett antal bloggar där elakheter har haglat i kommentarsfälten, alltid känns det lika tungt i hjärtat och det är svårt att ta in att folk (med skydd bakom en skärm) väljer att göra människor illa medvetet.
Människor det förmodligen aldrig ens träffat..

 

Enligt statistik har 20% läst något på nätet som det tycker har känts obehagligt, 7% har känt sig utanför på nätet, 9% har varit med om att någon har spridit en bild eller film på dem på nätet mot deras vilja.

 

Hur många bloggare som blivit utsatta av elaka kommentarer och liknande har jag ingen aning om men jag gissar att antalet är relativt stort, framförallt bland de allra största och mest framgångsrika bloggarna.

 

Så vad kan man göra för att förhindra och förebygga trakasserier på nätet?
Jag vet inte om jag har några stora svar på det men viktigt att tänka på är att om man känner någon eller själv har fått elaka kommentarer (exempelvis på sin blogg) spara och spåra ip-adressen.
Det gör att man eventuellt kan få reda på vem som sitter bakom den där skärmen och skriver ur sig elakheter.

 

Ett annat alternativ är att vända sig till ett företag som CPG-Security, där man kan få professionell detektivhjälp för att spåra personer som trakasserar och mobbar.

  

Jag som förälder tänker på att mina barn ska växa upp i denna värld, en värld där vi vuxna kanske har allt svårare att ha kontroll över vad våra barn gör, med tanke på denna gigantiska cybervärld.

  

Ta hand om er och ha en fin måndag!

  

Kram

 

Inlägget är i samarbete med CPG Security.

 

 

 0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.