Pasteller

tisdag, mars 4, 2014 16 0

Bilder: Zara.com

  

Nu är jag redigt sugen på att köpa vårnytt!
Finns så mycket snyggt så jag blir alldeles yr.
Skulle vilja ha allt på bilderna, gärna ihop med ett par slitna jeans, det hade varit finifini det =)

 

Tyvärr får shoppingen vänta lite, har ju en skidresa framför mig så jag får hålla i plånkan lite ;).


Gud va det ska bli kul att få komma till Alperna, en dröm som går i uppfyllelse! Sen längtar jag efter en resa med familjen med, det har vi inte gjort ännu, men så småningom blir det väl av hoppas jag =)
Hoppas ni mår bra!
Själv hoppas jag på sömn denna natt, natten som var blev det ingen, så det blev tändstickor i ögonen på kontoret 😉

Tacka vet jag mammaledighet, då kunde man iallafall gå omkring och se ut som stryk inomhus och slippa prestera på ett jobb, tycker det är ganska tufft att jobba heltid. Vad tycker ni andra heltidsarbetande småbarnsmammor, lätt eller en daglig utmaning?

Jag ska gå ner till 80% i maj eller juni, ska bli riktigt lyxigt =)

 

0
16 Comments
 • Helenas enkla vardag
  mars 4, 2014

  Förstår att det är tufft att jobba heltid med två små hemma. Tur att du kan gå ner till 80 i alla fall. Jag är också sjukt sugen på vårkläder, vill ha typ allt.
  Kram och sov gott inatt.
  Helena

  • Catarina Alexandersson
   mars 4, 2014

   60 hade varit perfa 😉 Eller mammaledig igen, åh vad jag är sugen på det!
   Ja visst finns det mycket snyggt!!
   Kram

 • ♥ Villa Tretton ♥
  mars 4, 2014

  Åhhh så mycket fint!
  Älskar dessa härliga pasteller, man blir så glad av dom..:-)

  Skönt att kunna gå ner lite i tid på arbetet..:-)

  Kram på dig

  • Catarina Alexandersson
   mars 4, 2014

   Ja visst blir man! Bort med vinterns mörka och fram med det ljusa =)
   Ja, ska bli skönt, saknar att vara med barnen, och så får jag se Josef lite mer oxå, jippi!
   Kram

 • Hemma på Sjuan
  mars 4, 2014

  Snygga pasteller! Gillar det gula men passar inte alls i det…
  Jag har jobbat heltid i alla år även när mina killar var små men det har funkat bra, var mycket duktigare på planering då 😉 Men jag förstår att du är trött, skönt att gå ner i tid, kram Suss

  • Catarina Alexandersson
   mars 4, 2014

   Jag är supersugen på det gula, älskar kappan, men rädd för att tröttna..

   Det jobbigaste är att vara ifrån barnen så mycket tycker jag 🙁 Våra går dock inte så många timmar på FK, snittar på 25 i veckan, för Josef har dem hemma en dag och hämtar tidigt efter nattpass osv.. Men han tar stryk stackarn, och jag, vi ses ju knappt så som vi går om varandra. Det är riktigt riktigt tungt, han jobbar ju dessutom mer än varannan helg så det blir inte många familjekvalitet =(

   Hemmafru vill jag vara!! =))
   Kram

 • Anonymous
  mars 4, 2014

  Så vårfina kläder:), man blir så sugen på shopping!! Jo det låter tufft att jobba 100%, tiden då barnen e små går ju fort och kommer int tillbaka! Bara det går med mindre i börsen så väljer jag det! 🙂 jag har 2 gossar på snart 3år och 1år, börjat nyligen jobba 50% och tycker det räcker gott å väl! Dom dagarna man jobbar går ju kvällen så fort å blir fort bara massa måsten som måst göras.. Men så e jag ju ännu ovan;)! Tycker 80% låter prima:)! Ha det gott:)! H jecka

  • Catarina Alexandersson
   mars 4, 2014

   50 % låter superlyxigt, då hinner man liksom med allt kan jag tänka mig, det blir mitt framtida mål! Just nu kör vi på lite av ekonomiska skäl, men visst hade vi överlevt på att gå ner i tid. Drygt 3 år av mammaledighet gjorde inte underverk för ekonomin så vi försöker gneta lite, så kanske man kan åka på utlandssemester nästa vinter =)
   Stor kram till dig goa goa Jecka!

 • Johanna
  mars 4, 2014

  På ett sätt är det en daglig utmaning men på ett annat sätt ganska lätt. Det jobbiga är att jag ju faktiskt jobbar heltid och är borta från barnen 8 timmar varje dag. Dock älskar jag mitt jobb och att det ligger 1 minut hemifrån gör det inte sämre direkt;) Det som också underlättar är att Rickard jobbar deltid och hämtar barnen strax efter 15 varje dag (jag lämnar dem strax innan 8). Så p.g.a. att jag bor så nära jobbet kan jag jobba heltid och barnen ändå ha helt ok dagar på förskolan. Men visst, mitt yrke är stentufft och vissa kvällar är jag helt slut. Vi får se hur det blir om ett par år, då går jag nog ner i arbetstid. Jag vill inte att barnen har långa dagar då de börjar skolan.

  Snygga kläder du visar!

  Kram Johanna

  • Catarina Alexandersson
   mars 4, 2014

   Det är ju fantastiskt att vi har ”moderna” pappor till våra barn, annars hade det inte gått känner jag. Antar att du är långledig i sommar (eller är det fortfarande så för lärare?), då får du vila 🙂

   Ja, närheten är en enorm lyx, jag har ca 5-10 min cykelväg. Liiite skillnad mot innan vi flyttade, då tog det 1,5 timma ibland till jobbet, då förlorar man massor av tid.
   Kram

 • victoria
  mars 4, 2014

  Jättefina bilder och kläder. Får man fråga var de är ifrån?
  Håller med dig om att det är tufft att arbeta 100%. Jag gick tillbaka på heltid i augusti förra året efter senast föräldraledigheten och barnen har nu alldeles för långa dagar på förskolan. Min man arbetar också 100% och har eget företag, vilket gör att han inte riktigt kan säga nej till uppdrag. Samtidigt så sparar vi till hus. Jag hoppas att vi flyttar till sommaren och efter det blir det förhoppningsvis lättare för då bor vi samma stad som mormor och morfar och flera av mina vänner med familjer.

  Skönt att din respektive kan ha barnen hemma en dag och att ni inte hämtar så sent på dagarna. Jag har varit hemma och vabbat nästan hela februari och det har fortsatt in i mars. Säga vad man vill det är inte så bra för ekonomin, men måste erkänna att det har varit ganska skönt för både barnen och mig. De har turats om att vara sjuka, men inte allvarligt utan bara vanlig förkylning.
  Jag tänker att man gör alltid sitt bästa för barnen.
  Kram

  • Catarina Alexandersson
   mars 5, 2014

   De är från Zara, har uppdaterat nu 😉
   Håller tummar och tår för att ni hittar ett toppenhus och att det blir en efterlängtad flytt snart, lycka till!

   Vi får verkligen hoppas och tro att alla gör sitt bästa, absolut!
   Kram

 • Anonymous
  mars 5, 2014

  Lena..
  Undrar bara var kläderna kommer ifrån super snygga….

 • Postadress Torslanda
  mars 5, 2014

  Det är tufft många gånger. Jag jobbar 100 % . Nu är ju min dotter lite större än dina små underverk. Jag har provat olika varianter men det här funkar bra för oss. En lämna och en hämtar, båda jobbar 100%
  När jag jobbade 80 % så fungerade det bra att vara ledig varje fredag. Då stängde jag av. Sedan provade jag att jobba kortare dagar, 5 dagar i veckan. Det fick urdåligt. Kom inte iväg från jobbet i tid och då kändes det som att jag jobbade 100 men fick lön för 80.
  Kram

  • Catarina Alexandersson
   mars 5, 2014

   En hel dag ledig känns bättre tycker jag, då kan man ju planera in något kul med. Skönt att slippa det där med att lämna och hämta oxå, så det blir en hel dag ledigt för mig istället för kortare dagar, får testa =)

   Sen har vi Ebba med, gud vad det är tufft att få till riktig kvalitetstid och motion för henne, har ofta ångest för det, men hon kunde haft det sämre..
   Kram vännen

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.