Ny dag & pigg som en mört!

onsdag, januari 16, 2013 8 0

  

Tjenis!

Tack för fina peppande ord om gårdagens inlägg =))
Kanske inte är det roligaste att läsa om, men det är ju faktiskt så att det mesta mitt liv kretsar kring är ju livet som mamma.
Finns inte utrymme för minsta lilla distans till det livet just nu, då jag är hemma på heltid med mina bägge barn.
Vill nog inte ha så mycket distans heller för den delen, jag ÄLSKAR nämligen att vara mammaledig! Det är ett sant privilegium att få spendera all denna underbara tid med de mina.
Att det blev som det blev igår hade med övertrötta barn att göra och en kamp om mammas uppmärksamhet, som inte riktigt hade orken..
Ibland har man sämre dagar helt enkelt..


  

 

Även om jag nästan aldrig är ifrån mina barn, ens en timma, så känner jag mig ganska bortskämd. Det är väldigt sällan de trotsar, och ALDRIG vill jag mena, på pin kiv. Ja Inez är väl tom för liten för att förstå vad trots är.
Däremot vill mina barn hänga i mina hasor hela tiden, och leka och ha uppmärksamhet hela tiden. Så klart, mamma är ju bäst liksom! ;D
Jag tycker inte det är ett dugg jobbigt att vara med barnen egentligen, det som är jobbigt är att få tid över till annat, som laga mat, städa, tvätta, läsa tidningen, ta en dusch, och framför allt få göra det ifred nån gång.
För det mesta har jag inte alls problem med att de är med under alla hushållssysslor och annat, men IBLAND behöver jag en paus.
Att stå och vika tvätt samtidigt som jag knappar lite på laptopen och kollar mail, bloggar mm, det är det enda jag behöver i ”egentid”. Räcker med 30 min, då blir jag en superglad mamma, och får ny energi!!

 

Att vara iväg på egen hand för att handla, umgås med vänner, träna eller annat, är inget jag har behov av. Nej inte just nu, men kanske om ett halvår! Klart jag vill träffa vänner och umgås, men helst tillsammans med barnen =)
Allt har sin tid, och jag tar det med ro..
Herregud, jag var ju på hela två bröllop i somras och hade huuur kul som helst (samtidigt som det var enormt jobbigt att vara ifrån barnen, särskilt Inez), det kan jag leva på i ett år till tror jag =))

Nä nu har jag pratat av mig tillräckligt för ett tag, ursäkta om jag är tråkig, snart blir det mer inredning och annat skoj igen =))


Ha en härlig onsdag, det ska jag ha =))

0
8 Comments
 • Anonymous
  januari 16, 2013

  Hejsan:)! Bara intressant det föregående inlägget att läsa å även idag:)! Att vi är flera;)! Ha en bra dag:)! Med vänlig hälsning, jecka fr Finland

 • Lantligt i smultronbacken
  januari 16, 2013

  Du ska göra precis som just DU känner för, alla är vi olika. Och jag håller med dig till mycket, ibland är det svårt att få ihop det med mat, städ, tvätt mm samtidigt. Flera väljer att ha en tjejkväll, gå på krogen med kompisar mm för att få en tid för sig själv. Själv älskar jag när maken tar dottern och går ut en timme så jag kanske får vika tvätten själv eller bara ha en timme i ett tyst hus.
  Vi värdesätter olika här i livet och jag tycker det är helt normalt i ditt fall. Barnen och sin familj är ju det man alltid strävat efter och det absolut bästa man har.

  Kram Teres

  • Ljuva Magnolia
   januari 16, 2013

   Alttid så fina och kloka ord från dig min vän, tack!
   Det som passar och funkar i varje enskild familj är väl det bästa antar jag =))
   Kram

 • Elina
  januari 16, 2013

  Jag vet precis vad du menar, bara en egen halvtimme så är man som ny igen! 😉

 • Anonymous
  januari 16, 2013

  Å man känner igen sig precis är oxå hemma med två barn i samma ålder som dina och känner inte heller nå behov att vara i väg är så underbart att få ha dem nära snart är de stora och har fullt upp med annat .. Jätte mysig blogg du har:) Annica

  • Ljuva Magnolia
   januari 16, 2013

   Exakt! Vips så är de stora och hänger inte morsan i hasorna längre, man får passa på att njuta medans man är wanted =OD
   Välkommen hit förresten och tack för dina ord!
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.