Segaste dagen ever..

fredag, december 7, 2012 8 0
 
 
..har vi haft idag typ.
 
 
Vi har liksom svävat omkring hela dan bara, och inte varit utanför dörren ens, kan ni fatta?
Förutom J då, har körde och hämtade en grej, så han fick sig en (kall) nypa luft.
 
 
Nej Ebba sniffar mig inte i skrevet, hon ska lägga sig i knät 😉
 
 
Jag har änna varit lite frusen och konstig, tror jag är övertrött, eller så är det förkylning..
 
Inte ofta jag är så här hängig, eller vad man ska kalla det, hoppas det känns bättre imorgon, om jag får sova då vill säga.
Min lilla sov bra tills 4 mån ålder (vaknade bara två ggr under natten), men sen blev det sämre och i ca 6 mån nu så vaknar hon mellan 8-12 ggr varje natt. Hon har varken napp eller snutte, utan vaknar och ska snutta på mig, hon kan i princip inte sova utan tutten i munnen.
Sonen var ungefär likadan i samma ålder, och slutade tvärt när han var drygt 11 mån, så nånstans tänker jag väl att Inez ska göra detsamma typ.
Jag har alltså inte sovit mer än max 2 timmar i sträck på över 6 mån, och det börjar ta på mig nu.
Om Inez somnar 19.30 så har hon oftast hunnit vakna mellan 1-3 gånger innan jag ens lagt mig, vilket betyder att jag knappt sett ett endaste TV-program mer än snuttvis den senaste tiden.
 
Om vi försökt vänja av, typ att J tar över? Jo, massor av gånger, men hennes gråt (läs skrik) eskalerar något oerhört, och tortyr är jag inte för (alltså inga Anna Wahlgren-tips tack). Sen är det ju så återigen att J ofta jobbar natt och då kan man ändå inte fullfölja avvänjningen varje kväll, plus att vi Valentin vaknar så han kommer upp och är ledsen.
 
Mager som en sticka har jag blivit, men jag antar att det bara är att stå ut, min lilla snutta..hon är ju så go, och vill ju bara ha sin lilla mamma..
Tänker att tiden går ju ändå så fasligt fort så snart är tuttandet ett minne blott! Både ledsamt och lite skönt känns den tanken.
 
Är det någon som haft det som jag?
Ok att alla har det jobbigt med bebisar ibland/ofta men det här känns lite extremt, och jag som önskar ett barn till..
 

 
 
Min lilla tuttskrutt 😉
 
 
 
 
En annan skrutt, som gått i pyjamas mest hela dagen, och ätit chips likt Shakespeare, hihi.
 
 
Ha en fortsatt fin kväll amigos!
 
Natti natti
 
 
 

0
8 Comments
 • Välkommen Hem!
  december 7, 2012

  Men lilla vännen, usch så jobbigt det låter. Kan nog inte ge dig några bra tips där för vi har haft en som sovit exemplariskt när han väl somnade, fast det blev ju tidigare morgnar som höll på att ta kål på mig. Hoppas nån annan av dina läsare kommer med något bra råd.
  Jag vill bara ge dig en stor STOR bamsekram och om du är vaken (eller kanske inte förresten, du behöver ju SOVA!) men ifall att du är, så kan du nu gå in och tävla hos mig. Tror det är en grej som skulle passa fint hos dig 😉
  KRAAAAAM vännen!
  Judita

 • Sofia
  december 7, 2012

  Åhhhh din stackare vad gäller sömnen. Minns så väl då sonen vaknade varannan var tredje timma då han var bebis. Tur att du har rätt inställning och vet att tiden går över, men det är jobbigt som bara den. Hoppas du får sova ordentligt snart kram Sofia

 • Lantligt i Smultronbacken
  december 7, 2012

  Oj, men kära nån. Vilken småbarnstid. Jag kan tyvärr inte ge dig några tips, vi har en dotter som aldrig vaknar på nätterna och när hon vaknar på morgonen kan hon liggga och tjattra/sjunga i över två timmar själv, hon blir sur om vi hämtar henne för tidigt.
  Jag kan inte ens föreställa mig hur du har det bara att det måste vara otroligt jobbigt och det syns att du är väldigt smal (men du är jättefin).
  Hoppas att det vänder nu när det blir nytt år. Önskar dig verkligen det.

  Kram Teres

 • Johanna
  december 8, 2012

  Ja du, om man inte är mycket för Anna Wahlgrens råd så är nog det enda som finns att göra, att genomlida det helt enkelt:( Jag har det ju mer eller mindre likadant som du. Som ikväll t ex, Sol somnar vid 20 tiden, nu är klockan 23 och jag har redan varit hos henne 4 ggr. Jag har inget att ge henne förutom mig själv då. Det som passar henne är att jag skall gå runt med henne, hålla henne på ett visst sätt tills mina armar domnar bort. Hon väger ju lika mycket som många 3 åringar så då kan man ju tänka sig hur tungt det är. Natten som var vaknade hon säkert 6 ggr och skrek och en gång var det välling som gällde. Hon vaknar vid 6, somnar vid 20 och sedan 11 månader sover hon regelbundet en gång/dag! Tiden varierar från dag till dag. Har inte sovit en hel natt på snart fyra år så jag vet hur du har det. Imorgon skall jag också lämna bort Sol över natten för första gången. Känns ljuvligt skönt men också jobbigt, har smått ont i magen redan nu. Men det är dags nu känner jag, snart 14 månader är hon ju min lilla:) Nej, nu måste jag sova, är helt vimmelkantig efter senna dag, 10 timmar plugg med två terrorister samtidigt! Ja, ibland undrar jag vad jag hållet på med:):)

  Natti natti darling! Jo, jag/vi försöker hälsa på dig nästa helg!

 • Postadress Torslanda
  december 8, 2012

  Jag minns hur det var. Zombieår. En tröst är att det går över. Även om det tar tid. Det blir bättre.
  Styrka.

 • Anna-Panna
  december 10, 2012

  Jag har skrivit till dig förr om detta. LÅTER PRECIS SOM MITT LIV JUST NU!!! Min lilla snutta blir snart 9 månader och japp, hon VÄGRAR napp dvs JAG är hennes napp o hon sov lite bättre förr. Nu ska hon ha bröstet i munnen typ konstant. vet inte huuur mkt hon vaknar på natten, typ hela tiden! Min sambo jobbar oxå natt då o då o har oxå ”tagit vissa nätter”….men till slut går jag dit för hon verkligen panikskriker, alt att jag tror hon ska väcka syskonen. Så jag känner igen mig så!!

  Just idag har jag faktiskt köpt nya nappar, latex (de där gulbruna napparna) istället för silikon (är det va, de genomskinnliga), läste om liknande ”problem med 8månaders o snuttande nätter att de kan ta de napparnna då de är mjukare o mera som bröstet. Har du provat?

  hon blir arg som en galning o jag har verkligen försökt trycka in nappen, men hon biter ihop o slår mot min hand o kastar bort nappen. Välling vill hon inte heller ha på natten, även om hon dricker det annars. Hon har aldrig velat ha ersättning heller….dissat totalt bara tutte (tog ett tag att få henne att ta välling oxå) Envis o ett jädra humör! 😉

  Känner oxå att dessa månader börjar ta ut sin rätt. Trött som ett as, most of the time. Ändå får man sina ryck o håller igång emellanåt. Men jag försöker sova lite på dagarna när hon sover, inte varje dag men förra veckan blev det iaf två dagar sovamiddag för mig!!!

  Ja jag vet inte vad man ska göra. Eller ja….det är väl att låta sambon ta några nätter o härda ut gråten (ligga i ett annat rum). Lite so du tänker jag med..”det går ju så småningom över” Men just nu känner jag mig så less o får dessutom ont i bröstvårtorna så på nätterna ligger jag vaken (ammar i sängen) förr somnade jag.

  Styrkekram!

  • Ljuva Magnolia
   december 12, 2012

   Men gud, vi har ju för tusan identiskt!! Nästan så vi behöver ringa varann och snicksnacka lite om våra små gryn och deras ”fasoner” 😉
   Du har ingen blogg eller?

   Styrkekram till dig med vännen!

 • Anna-Panna
  december 17, 2012

  Hej igen!
  Haha, ja men eller hur – samma liv. Och det är ju lite ”skönt att höra”…trots allt 😉 Nja, jo jag har en blogg, en låst. Men skriver aldrig där….hinner inte. Däremot Instagram!!! Har du det?

  Nappbytet var som sagt ingen hjälp det heller! SUCK! 😉

  Kram på dig.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.