HEMMA HOS JOJO

fredag, juli 31, 2015 2 6

 

Vitrinskåpet i köket är ett riktigt smycke.

 

 

Välkomna in hos min vän Johanna och hennes familj!

Nu lyckades jag tyvärr inte knäppa bilder på hela huset utan bara lite på nedervåningen..  (har ju en tendens att prata bort den mesta av tiden då jag hänger med folk haha), och de har så fint så fint!

Johanna är ju en loppistok av rang kan man säga och hennes hem är fullt av vackra vintage-skatter, noga utvalda, inget lämnas åt slumpen här inte.

 

 

 

 

Vackra naturtoner och rustika ting på kökshyllorna, bruksföremål som återanvänds från en svunnen tid, ting med själ & historia.

 

 

 

Johanna (och bloggerskan) herself, med våra små sessor.

 

 

De här två karamellerna alltså, man vill ju bara äta upp dem!

(Bakom den vackra patinerade dörren gömmer sig ett skafferi)

 

 

En del av vardagsrummet, med det vackra skåpet & andra ljuvliga ting, en dröm för vintagelovern.

 

 

 

Och där har vi killarna med, mmm, godingar!

 

 

 

 

Hallen, med det sjukt fina marockanska kaklet, älskart.

 

 

Johanna & hennes händige sambo Rickard har totalrenoverat detta mysiga radhus, som det faktiskt är (kan man inte tro va, man tänker sig liksom ett hus på landet) och varenda detalj är noga genomtänkt. Vitmålade plankgolv, strömbrytare i sekelskiftesstil, snidade klossar i hörnen vid taklister, och många andra vackra detaljer. Sååå fint, och nästa gång ska jag fota övervåningen och visa er, för det får jag väl Jojo? 🙂

 

Johanna är en nära vän sedan snart 20 år tillbaka och vi har upplevt mycket tillsammans må ni tro ,tex så har vi bott och jobbat i Spanien ihop ett par säsonger. Fantastiska minnen!

Kanske kan rota fram en gammal bild från den tiden och visa hehe, oh my vilken stil vi hade 😉

 

Är ni mer nyfikna på Johanna och hennes casa så kan ni kika in på hennes blogg här.

 

 

Nu ska jag ta barnen i bilden och hämta ut paket, have a good one!

Puss

6

NYTT I BUTIKERNA

torsdag, juli 30, 2015 2 2

 

Nelly 1Nelly höst

 

 

Man borde verkligen inte vara sugen på ”höstshopping” redan, men jag är det, så vansinnigt mycket.

Särskilt när jag ser sånt här snyggt.

 

Sneakers

Mockaväska

Klocka (grönaktig)

Kort jacka (orange)

Klocka (rosé)

Kort jacka (marinblå)

Svarta skor

Väska (flerfärgad)

Bruna skor

 

Klockorna från Olivia Burton är galet fina tycker jag, finns i flera modeller/färger & har trevliga priser. Klassisk design, ursnygga!

 

 

Hej på er!

 

 

Vilken fin och solig kväll vi fick här, riktigt skönt.

 

Men har ni hört! Igår drabbades vi av en jordbävning här på västkusten, med epicentrum sydväst om Styrsö i Gbg´s skärgård tror man. Runt 3 på richterskalan har jag hört, och det kändes kan jag säga. Fattade inte vad det kunde vara först, hade grannen startat sin Harley Davidsson utanför mitt fönster? Och hur fasen kunde det vibrera kraftigt i soffan samtidigt??

Sen såg jag min söta granne Lisa som stod och snackade med en annan granne och letade efter sina två vettskrämda katter som flydde för sitt liv ur det skångrande huset. Kände du jordskalvet sa hon, jaha var det det sa jag.

Läskigt värre, men coolt som sjutton tycker jag, naturen är powerful!

 

Någon av er som kände?

 

 

Idag har jag och barnen varit hos min fina vän Johanna och hennes familj, några bilder på det imorgon tänkte jag. De har sååå fint hemma!

 

 

Kram och trevlig kväll snyggingar 🙂

2

JUMPSUIT SELECTED FEMME

onsdag, juli 29, 2015 6 7

 

 

 

Hurra för sköna kläder!

Som en pyjamas känns denna mjuka jerseydress från Selected Femme (ett favvomärke).

Dock har jag lyckats krympa den en aning i tvätten så den ser kanske lite liten ut här, ops. Men den går nog att dra ut om jag gör det när den är fuktig. (Den var faktiskt en gnutta för stor innan).

Hade den när jag var ute med tjejerna senast och det är ju helt fantastiskt skönt att kunna vräka i sig både mat och annat, utan att känna att kläderna smiter åt och trycker på svullen mage, halleluja för det.

 

 

 

Det blå skåpet där i bakgrunden, som aldrig blir rättvist på bild, det är verkligen mycket finare i verkligheten. Det är djupare i färgen och lite mörkare blått än vad ser ut som här, och benen är inte alls så gula.. Hmm, får se om jag får till bättre bilder när jag gör ett helt inlägg om det. Flera som vill veta hur jag gjorde, färgkod mm..

 

 

Ni ser ju, som ett par tights!

 

 

 

Liten touch av Agneta Fältskogs ABBA-rumpa här, gillart, jag som annars har en närmast obefintlig häck 😉

 

Jumpsuiten finns här & här bl.a.

 

 

Hej lill-lördag!

 

 

Äntligen fick vi lite solstrålar här på eftermiddagen, efter en natt och förmiddag med hällregn utan dess like. Vi hade kunnat simma i vår trädgård typ..

Hoppas vi får några fina dagar nu, innan måndag, för då är semestern slut. Buhuu, inte alls redo för jobb igen. Tur att vi ha Greklandsveckan i början på september att se fram emot 🙂

 

 

Önskar er alla en fin kväll!

Kram

7

TRUE DETECTIVE

tisdag, juli 28, 2015 4 3

 

MV5BMjQwNDc1OTIxNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjgyNzExNjE@._V1__SX1303_SY571_

 

 

God kväll fina ni!

 

 

Gillar ni serier?

 

Det gör vi, väääldigt mycket. Just nu följer vi True Detective, säsong 2, och den är himla bra (men lite seg emellanåt). Colin Farrell som jag inte gillat alls som skådis tidigare gör sig rätt bra i rollen som Ray Velcoro här, och Vince Vahn är grym. (Fast helst ser jag honom i komedier, haha så rolig han är!).

I säsong 1 spelar Matthew McConaughey & Woody Harrelson huvudrollerna, och den är grymt bra, fast heeelt sjuk. Inget för den känslige alltså..

 

Någon som kollar eller sett denna serie? Och är det någon som har tips om någon annan, grym serie?

(Tack för filmtipsen häromveckan förresten, toppen!)

 

 

En serie jag ser fram emot i höst är fortsättningen på Broadchurch, såg förra säsongen och gud vad den var bra. Brittisk kriminalserie i fantastisk miljö, älskar brittiskt!

 

 

Nu önskar jag fin kväll, kram!

3

KNIPPLA

tisdag, juli 28, 2015 2 4

 

 

 

 

Gårdagen på vackra Knippla, hur mysig som helst.

Trots det grå vädret var det riktigt härligt ute på ön som är en av tio öar i Öckerö kommun utanför Göteborg, granne till Hönö där jag är uppvuxen.

På denna lilla söta karga ö ligger huset tätt, ända ner till vattnet och har ca 360 bofasta. Förr var det två öar som hette Källö & Knippla, men numera är sundet mellan dem helt igenfyllt och heter således Källö-Knippla, eller bara Knippla som de flesta säger.

Här finns en mysig hamn med restaurangen Brygghuset och glasskiosk, populär hamn för båtturister. Handlar gör man i lilla Coop-butiken.

Skriver detta för att tipsa er om denna pärla, en ö-luff bland de 10 öarna kanske?

 

Själva hälsade vi alltså på nära vänner som har sommarhus här ute.

 

 

 

Förr om åren var det bilfritt här ute men numera går det en gul färja hit ut med, en liten med plats för ca 15-20 bilar.

 

 

 

Ha en go tisdag så ses vi ikväll igen.

Kram

4

NYBÄDDAT

måndag, juli 27, 2015 3 11

 

 

 

 

God förmiddag!

 

 

Ännu en dag med tråkigt väder, men men, man får ju gjort en del inne iaf.

Har tvättat och bäddat rent, med mina favoritlakan i linne från H&M. Har använt de så mycket så snart är det väl inget kvar av dem.. Nä då, grym kvalitet faktiskt och skönaste man kan sova i tycker jag, verkligen ett tips!

 

 

 

 

Sovrummet väntar fortfarande på att få sig en liten makeover (som jag tjatat om detta), står färgburkar under sängen, sedan rätt lång tid tillbaka haha. Men det är så mycket jag vill greja med, idag har jag tex målat rundstavar som ska bli gardinstänger till pergolan där ute. Ja ni ser, många bollar i luften på mig, typ jämt..

Hur som, det ska bli grått på väggarna här (som hos så många andra nu för tiden), sängbordet ska bytas mot egendesignade i stål och marmor och nya sänglampor ska på plats.

Kanske blir ett höstprojekt istället..

 

Har fått massvis med frågor på mail osv ang. både sänggavel, blå skåpet och annat jag gjort själv, och jag lovar att det kommer mer detaljerade inlägg om detta. Just det, pergolan vill en del att jag visar mer av med, det kommer oxå. Sorry att jag är kass på att svara på sånt ibland, men jag har lite fullt upp emellanåt och då glöms det av..

Hoppas ni har överseende med detta, och är det något ni absolut måste veta precis nu typ, så maila igen, eller skriv en kommentar. Ni får gärna ligga på.

 

 

Nä nu får jag sätta fart, vi ska nämligen ta oss ut till Knippla här i skärgården och hälsa på fina vänner.

Önskar er en underbar dag!

 

Kram

11

NOLL SVAMPAR

söndag, juli 26, 2015 2 7

 

 

 

Vi provade svamplyckan idag.. utan någon som helst framgång.

Inte en enda liten svamp följde med hem, det ska ju krylla av dem i år!! Jo, tre Karl Johan hittade vi, men de hade någon litet djur smaskat på.. Nu gick vi ju visserligen bara rätt upp i skogen där vi bor, vi åkte alltså inte iväg till de ställen man hört ska leverera, och så var det lite för att rasta hund och barn vi gav oss ut med. Dessutom tröttnade barnen ganska fort och ville bli burna, gå sina egna vägar osv. Så vi fick släppa svampletandet och fokusera på de små istället.

Mysigt är det iaf. att gå i skogen, bland det bästa jag vet. Efter 2,5 timma kom vi hem, hungriga som bara den, så vi stekte pannkakor och slafsade i oss.

 

 

 

Såna här ”järnvägsspår” hittade vi lite överallt, förstår inte riktigt vad de använts för?

-Det ligger säkert en tågstation här någonstans, säger Valentin 😉

 

 

Valentin spanade rotfällor, spännande.

 

 

 

Och jag hittade en perfekt gran!

Haha, nä den knycker vi inte såklart, men den var himla fin. Sen är det ju långt till jul, vi hoppas väl ändå på lite mer sommar först.. och en lång skön höst (bästa årstiden tycker jag).

 

 

 

 

 

Vad gör ni idag då?

Är det någon som har sol kanske, och kan ligga och steka i solen, bada och leva sommarliv?

Inte vi inte, nä 14 grader och regn är vad som bjuds i Götet idag, morr.

 

 

Nu ska jag visst bygga lego här, vi ses!

Kram

7

SVENSKT TENN -LOOK ALIKE

lördag, juli 25, 2015 7 6

 

 

Ny liten kruka in da house, en söt rosa sak med fat i mässing från Blomsterlandet.

Jag tycker som många andra att lerkrukorna från Svenskt Tenn med mässingfat till är så himla fina och denna budgetvariant på kruka påminner om den tycker jag, inte minst i färgen. Det är den ”vita” hos Tennet som ser lite rosa ut. Den i strl M går loss på 480:- och fatet 220:-, min kombination gick på 79:- plus 49:- (hör inte ihop egentligen) vilket jag tycker är ett roligare pris 🙂

 

 

 

 

Så ett litet lyx eller budget-inlägg från mig idag.

Jag gillar ju ”originalet” väldigt mycket med, så en sån kanske får flytta in och hålla den billiga kompisen sällskap så småningom, får se..

 

 

Holá!

 

 

Jisses vilken seeeg dag, denna lördag känns som söndag tycker jag, grått grått grått och regnigt som det är. Och jag som är lite smått hang-over efter gårdagen härliga kväll med tjejerna.

Nope, inga bilder på oss från igår, ibland får man man vara lite privat även om det kanske vore kul att visa här på bloggen. Ni förstår säkert.

Hur som helst så hade vi en riktigt go kväll med supergod mat (jag åt Kummel med musselsås och smarriga tillbehör, och världens godaste marrängswiss till efterrätt, med ”hemmagjord” choklasmaräng, vaniljglass, grädde, massvis med blåbär och härlig kolasås. Sjukt gott!)

Finns nog inga jag skrattar så hysteriskt mycket med (och åt haha) som de här tjejerna, jag är övertygad om att vi förlängde livet med flera år igår haha (och vi kan ha stört en och annan restauranggäst, ops).

Vad jag hade på mig kan jag visa en annan dag, för den jumpsuiten vill jag tipsa om. Som att glida runt i pyjamas, och ändå vara lite piffig. Precis som jag gillar, bekvääämt;)

 

 

Nu mina vänner, får ni ha en fin lördagskväll, jag och min köss ska sjunka ner djupt i soffan med en film och kramas.

Vad hittar ni på?

 

Kramis

6

GOD MORGON FREDAG!

fredag, juli 24, 2015 4 4

Vackra pioner som jag fick av vännen Jennie häromdagen.

 

 

Mysmorgon i vårt casa, gardinerna är fortfarande fördragna och vi segar i soffan. Har fått sova till 8 idag, lyx lyx lyx!

 

Fredag & soool har vi idag, hoppas verkligen det håller i sig då jag ska ut med tjejerna och äta på Tullhuset idag, ska bli så himla mysigt. Tullhuset är en härlig fiskerestaurang som ligger i Klåva på Hönö.

Har verkligen längtat efter att få gå ut med just dessa härliga tjejer, och att få umgås utan barn, viket inte händer särskilt ofta med detta gäng..

Det är visserligen väldigt mysigt att hänga tillsammans med kidsen med, men man blir ju så avbruten i allt man pratar om hela tiden 😉 Så en kväll med gott vin ,god mat och massor med skratt och babbel ser jag verkligen fram emot.

 

Men först, mys med familjen. En sväng till havet och lite krabbfiske kanske!

 

 

Hoppas ni får en fin dag, kram.

4

KLÄNNINGSFYND

onsdag, juli 22, 2015 4 8

 

 

Halvkassa bilder med självutlösaren, men men, ville visa min nya klänning!

Ett riktigt kanonfynd skulle jag kalla den, och så jäkla fin. Tyget är lite kraftigare och av snygg ”våffel”-struktur. Man känner sig riktigt välklädd faktiskt.

Den är av märket Vila & hittas på rea för endast 259:98 här.

Finns även i färgen Black Iris som jag uppfattar som blåsvart, skitsnygg den med.

(Jag har strl XS och jag tycker den är rätt så rymlig)

 

 

 

 

 

Hej hallå!

 

 

Ett snabbt inlägg här innan jag springer ut och hämtar in kidsen som är ute och ränner med grannbarnen.

 

Idag har vi först haft en seg innedag, sen besök av fina vänner som vi bjöd på enkel middag & smulpaj med jordgubbar och rabarber, yummie!

Nu hoppas jag på att barnen är trötta så jag får dem i säng hyfsat lätt, går sådär numera.. 😉

 

 

Go kväll på er!

8