ÅRET SOM GÅTT

torsdag, december 30, 2021 1 0

Ännu ett år har gått och jag sammanfattar det genom några glimtar från varje månad under 2021. Ett år som trots pandemi varit riktigt fint på många sätt.

Precis som vi ska göra kommande årsskifte nu till helgen så spenderade vi nyåret i Branäs, ett himla fint sätt att fira in det nya året på med aktiva dagar och middagar i underställ.

JANUARI

Januari bjöd på många fina soliga dagar, iskalla och härliga skridskodagar, inte sen jag var barn har det varit fryst så länge på dammar och t.o.m havet.

FEBRUARI

Februari var lika vacker och kall som januari och jag håller tummarna för att få får en repris nu nästa år. Vinterbad och skridskoåkning gör livet härligt. Barnen har sina födelsedagar i feb så det är mycket kalasande vilket är toppen för då går det fort mot våren.

MARS

Vi fortsatte att spendera mycket tid ute i mars, även den en månad med många kalla klara fina dagar. Jag vann ett eldfat på instagram som var perfekt att hänga kring. Pyssel inför påsken och annat vårigt la jag min tid på och vinterbaden fortsatte.

APRIL

I april njöt vi av påskledigt och av trädgårdsfix, mer badande och sköna utedagar. Fin vår med mycket sol, extra uppskattat under en pandemi eller hur.

MAJ

I maj köpte vi båt och det var nog bland de bästa besluten vi tagit, vi kände en sån frihet att kunna ta oss ut i skärgården på ett kick. Trädgården tog fart och säsongen av trädgårdsbuketter startade.

JUNI

Juni var härlig som tusan, fullspäckad med roligheter som skolavslutning, mannen fyllde 40, midsommar på Knippla och superhärlig möhippa för vän. Lata dagar i trädgården och fina båtturer.

JULI

Juli och semester, ja inte mycket gemensam jag och mannen, som vanligt, utan två uppdelade veckor. Riktigt kasst, men vi fick några riktigt härliga dagar tillsammans tack och lov. Med båten kunde vi dessutom ta tillvara på eftermiddagarna på ett annat sätt, skynda oss ner till hamnen efter jobbet och ta en fin kvällstur till nån mysig holme eller ö.

Jag och barnen stack till Karlstad och hälsade på våra saknade vänner som flyttade från Torslanda 2020. Vi fick helt magiska dagar men båttur på Vänern med härliga badstopp i riktigt kanonsommarväder.

Vi var på magiskt bröllop på Hönö och juli blev helt enkelt en jäkligt go sommarmånad.

AUGUSTI

I augusti kom vi iväg på en otroligt efterlängtad Greklandsvecka, Josefs 40-årsresa blev ju inställd så vi är väldigt lyckliga över att har fått gjort en så härlig resa, inte helt självklart i en pandemi.

Trädgården svämmade över av dahlior, rosenskära och andra fina blommor och jag kunde plocka in buketter ända in i november.

Vi fortsatte att hänga på havet i vår kära lilla båt. Vi hängde med vänner och var på Milajki och knäppte en massa roliga bilder i deras härliga kulisser, och vi fick en heldag på ett soligt och varmt Skara Sommarland utan trängsel.

SEPTEMBER

September bjöd på en del fina dagar med sommartemperaturer och det älskar jag, samtidigt börjar höstlängtet smyga sig på, för även om sommar är tokhärligt så är det någon fint lugn över att det blir höst. 21 september tog vi sista familjefärden i båten för säsongen till Björkö och åt fredagspizza, dagen efter åkte den upp på land och vinterförvaring.

OKTOBER

I oktober njöt jag av de första lite kallare doppen, gillar verkligen när sommarturistsäsongen är över och det är helt folktomt på klipporna och man kan njuta av alla ljud som bara naturen ger. Solen står längre och ljuset är sådär varmt. Det ljuset när även långt in i huset som det annars inte gör, mitt på sommaren, eller mitt i vintern.

Jag målade om i vardagsrummet och pysselfingrarna började klia.

NOVEMBER

I november är jag nästan inne i december och jul mentalt, eller jag börjar längta dit iallafall, att få pyssla, julbaka och dekorera hemma. Men jag njöt också av riktig höst, alla färger i naturen och mysiga promenader med Ebba som alltid är lycklig den tiden lite extra. Shoppingutflykt med vän till Näss fabriker och Alingsås, dagar på stan i ett soligt Göteborg och inte minst Halloween på Liseberg i början på november.

DECEMBER

December, och här är vi ju nu i sista månaden på året, en månad som varit fin på många sätt. Jag har fyllt 40 och blivit firad av mina älskade vänner och familj. Vi har haft vackra vinterdagar med snö och kyla och vi har firat jul och bara haft det bra.

Och i skrivande stund sitter jag upp i Branäs där vi ska fira nyår och vara tills på söndag. Härliga åk vinterlandskap och stenugnsbakad pizza fick avsluta första dagen här. Väldigt tråkigt bara att vännerna vi skulle åka med inte kunde åka med pga influensa (ej covid) så det är vi såklart ledsna över, men vi har andra vänner här som vi är väldigt glada över att träffa och åka skidor med.

Hinner jag så kikar jag in med en nyårshälsning imorgon, men om inte passar jag på att önskar er ett riktigt Gott Nytt År redan nu! Ta hand om er, ha en fin nyårsafton och tack för att ni kikar in här hos mig.

KRAM

0
1 Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.