VACKRA HYPPELN

torsdag, juli 22, 2021 0 0

Eftersom mannen jobbar ännu så får vi passa på att njuta av kvällarna när han jobbar dagtid och igår blev det en tur till vackra Hyppeln. Ligger ungefär på samma avstånd som Knippla & Rörö från vår hamn och tar alltså inte mer än 10 minuter över hit med båten, fantastiskt.

Endast en liten del av ön är bebodd och det bor inte med än ca 120 personer här året om. Här är vi uppe på högsta punkten, ett gammalt militärfort med 360-graders utsikt.

I hamnen finns restaurang Stora Oset där vi åt deras goda fisksoppa. Liten livsmedelsbutik och fin gästhamn med allt man kan tänkas behöva. Även hopptorn, badbrygga och bastu.

Knippla i bakgrunden här, och vårt Torslanda bakom.

Efter en titt här på toppen fortsatte vi promenaden slingan som går runt hel ön, den är verkligen otroligt fin och jag rekommenderar er en utflykt hit om ni är i Gbg-krokarna.

Fin strand och flytbrygga, och lite här och varstans runt ön finns grillar utplacerade, så behöver bara ta med kol och tändvätska.

Även dessa små strandstolar finns utplacerade att låna lite här och var på stranden, toppen.

På västra sidan är det kargt och fullt med stenrösen, häftigt och havet glittrar så vackert här i kvällssolen.

Avslutade kvällen med lite hopp och bad i hamnen innan hemfärd, ljuvligt.

Jag och mina godingar, alla är vi lika galna i att bada, tröttnar aldrig. Lyllos mig att öbo-blodet flyter vidare i kidsen 😉

Idag blir det bad på hemmaplan med vänner.

Ha en toppen-torsdag!

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.