I DOFTGARDEROBEN

onsdag, april 7, 2021 0 0

Innehåller annonslänkar

Parfym Cra-Yon // Parfym Byredo // Spegel med marmorfot

God kväll!

Precis kommit in efter att ha ställt in cyklar i förrådet och alla mina småkrukor med försådd i vardagsrummet. Det blir mycket in och ut med de små plantorna som om några veckor ska planteras ut när de avhärdats. Snart dags för direktsådd av några sorter i rabatterna också.

Kikar in med ett pics på mitt sängbord där jag dammade av lite förut, och där står mina två älsklingsparfymer, Sand Service av Cra-Yon är en riktigt mysig rackare, ni måste ta ett sniff på den om ni får möjlighet.

Och Bal´dAfrique dör jag för, den mest magiska doft jag känt i hela mitt liv, helt ljuvlig. Dessa två parfymer har den gemensamma nämnaren cederträ men också en krispig syrlighet och sötma. Inga tunga dofter alls utan mer djupa mysiga med fräsch topp eller hur jag ska beskriva dem.

Bästa känslan är när man är nyduschad på kvällen och tar ett litet litet sprutt på handleden innan bädden, goaste känslan att somna med.

Fick med mig ett par prover från Byredo sist och jag måste säga att Blanche är väldans fin också, den tillsammans med Bal dÁfrique och Gypsy Water finns i en liten samling av tre småflaskor som de kallar ”La Sélection Nomade” som är perfekta för resan, eller om man vill testa på flera olika parfymer av Byredo. Gypsy Water är en av mina första favoriter från Byredo, underbar dem med.

Fick också med mig Accord Oud hem och den är för dom som gillar lite rökigare dofter, den är kraftfull, pudrig, lädrig och blommig på samma gång. Inget för mig när jag har migränkänningar men samtidigt tycker jag den är superhärlig och skulle passa perfekt på en av mina närmaste vänner, måste låta henne prova den.

Doft är så mycket.. eller hur, minnen, känslor, ja allt typ, och samma parfym kan dofta så väldigt olika från person till person. Det är fräckt tycker jag för det betyder att vi alla har helt unika dofter i oss själva.

Har kanske starkast doftminnen från tonåren och några år uppåt, då var det följande dofter som låg som en dimma över mig, mina vänner och pojkvänner. Davidoff ”Cool Water”, Dior ”Farenheit”, Lancôme ”Trésor”, Calvin Klein ”CK One”, Laura Biagiotti ”Laura”, Samba, Jean Paul Gaultier ”La Male” & Classique”, Giorgio Armani ”Acqua Di Gio”

Får ni nostalgi? Ojojoj så härliga år där på 90-talet och början på 2000..

Byredo´s dofter är ganska pricy men det är också något alldeles extra med dem. Finns som 50 ml och 100 ml och det finns också en massa andra produkter med deras dofter som handkräm, bodylotion, doftljus osv, här bl.a.

Vad har ni för parfymfavoriter? Känner ni till Byredo och har ni en favorit bland någon av dem?

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.