DET BLEV EN DAGG I BRUNT

fredag, juli 3, 2020 2 31

Innehåller annonslänkar

”Skitväder & tröstshopping” kanske rubriken borde lyda istället, för det är precis vad jag gjort idag.

Eller nä, egentligen inte (även om vädret liknar mer höst, buhu) för jag har haft dagg-vasen på min önskelista sen jag såg den för första gången, men så blev jag mättad i flera år.. tills den bruna kom. Den är verkligen så galet fin. Svagt mullvadsbrun och det är en ton jag varit svag för länge.

Sen att köpa svensk design känns extra fint. Daggvasen tillverkas för hand (upp till 12 personer kan vara inblandade i samma handblåsta vas!!) i flera moment på Skrufs Glasbruk i Småland. Designad av Carina Seth Andersson för Svenskt Tenn. Ett otroligt hantverk och jag köpte min på Tinnas här i Göteborg som är en av väldigt få återförsäljare av Svenskt Tenn, men vasen finns såklart att beställa på ST´s hemsida här (tot. 5 kulörer).

Jag har sugit ganska länge på Dagg-karamellen och valde faktiskt mellan denna och ”Stubbe” i brunt, som också är fantastiskt vacker. Den kräver dock en bukett med rejält omfång medan daggen kräver något längre skaft på blommorna men inte lika många.

Det svagt bruna ger fina kontraster mot den ljusa marmorn och kommer också synas mer mot tex väggar om jag stället den på någon av skänkarna här hemma. Färg ”poppar” med än rent klarglas.

Våra stolar är i brunt fuskskinn från Jysk, kan inte se att de finns kvar så kan ej länka. Inte bästa kvaliteten men sköna, Ellos har liknande här i andra färger.

Bordet är egendesignat med skiva från ett ställe och underrede från ett annat. Mio har ett liknande här och Ellos har ett coolt med svart skiva här.

Gardinen är från Gotain och hänger egentligen i vardagsrummet men provar färgen här i köket. Vill ha en beige här i köket istället för ljust gröna som vi har nu.

När jag och Inez var på stan förut gick jag in på Ellos Home och hittade dessa i lin som jag tror kommer passa fint där, men ska kika lite till först.

Ja de här bubbliga vaserna har florerat i tidningar, bloggar och andra forum i många år nu, inte först på bollen precis men det är åtminstone ett noga genomtänkt köp.

Och i pricy vas fick det bli gratisblommor, närmare bestämt ogräs haha. För balansen ni vet 😉 Älgört (eller Älggräs) heter dessa som ni kanske vet och de kan man faktiskt göra saft på, blir lite som fläder. Älggräs är dessutom en medicinalväxt då den innehåller stora mängder glykosider som omvandlas till salicylämnen i kroppen, ger därför naturlig smärtlindring vid huvudvärk vid förkylning och influensa. Älggräs lindrar även ledvärk och muskelsmärtor samt hämmar inflammationer. Coolt va!

Ja och varför vi åkte in till stan egentligen var för att köpa en telefon till Inez, så nu har hon fått sin första mobil.. inte klokt egentligen men aja..

Valentin var 9 när han fick sin och Inez är nu snart 8,5. Tidigt för telefon tycker jag men har sina fördelar också.

När fick era sin första, ni som har barn? Eller när tänker ni är en bra ålder att få sin första?

Nu ska jag röja upp mitt stök här, har fejat och flyttat om här hemma lite så nu får jag städa lite, och kanske hjälpa mannen med maten 😉 Och nu kom solen minsann, tjohoo!

Ha en fin kväll!

31
2 Comments
 • Anna W
  juli 6, 2020

  Älskar den!! Har den med… fick den för två år sedan i födelsedagspresent 🙂
  Å de här tonerna… vitt, grått, beige… så vilsamt ❤

  • Catta
   juli 7, 2020

   Drömvasen 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.