PÖL HARBOUR & SVETTEKÖRKA

söndag, juni 2, 2019 0 9

Svett & bad på detta sköna ställe idag!

Mina vänner Elin & Julia ringde och sa att de skulle dit och frågade om vi ville hänga på, jaaaa sa jag, som inte hade varit där fram tills idag. De hänger här ofta då de bor rätt så nära.

En kvart med bil över Hisingen så kommer vi till detta göttiga badställe som är ett allmänt bad i Älvstadens jubileumspark, mitt i stan kan man säga, i Göta Älv med utsikt över gamla Götaverken/kranarna.

Saltvattenspool, bryggor, solstolar och badvakt. Och så har vi den coola bastun också och man måste ju bara älska Göteborgshumorn när det kommer till namngivningen av denna bastu och pool, nämligen Svettekörka (efter Feskekörka då) och Pöl Harbour haha, lite galghumor där kanske..

Jobbigt att pina sig i när man är bastuvarm, fick bli bomben för det mesta, så det är fort gjort haha.

Inez och Julius badade som tokar, blev väl ca fem omgångar med bastu och sen bad, hur skönt som helst!

Elin kommer glidandes i sin sköna morgonrock. Hönö-tös precis som jag.

Kallbadstunna, iskall kan jag tala om, till skillnad från stora poolen som ändå höll 19 grader nu. Omklädningsrummen är vad ni ser bakom kallbadstunnan, två cylindrar klädda i glasflaskor. En för män och en för kvinnor och det är fräscht och fint därinne, med flera duschar, hårfön och skåp med lås för alla tillhörigheter mm.

Toaletter ser ni till höger på bilden ovan.

Positivt överraskad av att allt kändes så fräscht, har varit lite skeptisk innan men hit kommer vi absolut komma ofta nu. Inte minst kommer jag hänga med tjejerna på lite galej här.

Intill ligger en hippie-inspirerad bar och restaurang, ser lite flummigt ut men coolt! Med go musik och glada vänner en solig dag kan det ju bli riktigt skönt häng här. Det är på Hising-Island det händer haha.

Utanför finns en stor gratis parkering och en liten skatepark, det byggs också en stor lekpark som ska vara färdig i Juni.

Förutom detta finns det även en utomhusbana för Rollerderby (klassiska rullskridskor), seglarskola och stadsodling där du kan ha din egen odlingslåda. Fantastiskt ställe! Även om det är ganska ruffig miljö ändå.

2021 förväntas hela parken stå färdig.

Tips om ni bor/är i krokarna! Någon som varit där kanske?

9

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.