TRÄDGÅRDEN JUST NU

fredag, maj 24, 2019 0 8

Hej från radhustäppan!

Ja så här långt har det gröna kommit hittills i vår lilla trädgård runt vårt gavelradhus. Bilderna tog jag igår, idag ösregnar det.

Vår baksida ligger i öster/söderläge (gavelväggen i söder) så här har vi sol från tidig morgon till ca 20 på kvällen då solen går ner bakom taket till vänster i västerläge som vi har på framsidan. Bak och fram skulle jag säga men eftersom taket är så lågt sträcker sig alltså solen ner på pergolan ända till runt 20 på kvällen som sagt. Så ska väl inte klaga men drömmer om något helt annat.

Hur många av er skulle förresten säga att ni bor i ert drömhus/lägenhet? Skulle vara kul att veta, berätta gärna isf hur ni bor, ja även om ni inte bor i ert drömhus/lägenhet får ni gärna berätta hur ni bor.

4 stycken likadana små radhus i vår länga med totalt 50 hushåll i form av radhus samt friliggande villor har vi i vårt gulliga lilla område som är i bostadsrättform. 2 gemensamma lekplatser, en stor gräsyta/fotbollsplan och gemensamma föreningslokaler har vi här i vårt väldigt barnvänliga område i Göteborgsstadsdelen Torslanda på västkusten.

Verkligen perfekt att bo såhär med småbarn, och vi känner att vi hamnade väldigt rätt med tanke på budgeten vi hade då vi flyttade hit från Gbg stad för snart 7 år sedan.

Drömmen var en villa men man får lägga många miljoner för en fin villa i denna stadsdel, som så många andra ställen kring storstäderna. Tacksam för det vi har men sen vi flyttade in har vi haft tankarna på annat. Vi får väl se vad det blir en dag.. Ingen stress.

Lyxigast med att bo här är vi har skog och hav på gång och cykelavstånd, barnens skola ligger 200 meter bort, vi har två närbutiker på kort avstånd och jag cyklar till jobbet på 10 minuter. Kan man inte klaga på direkt. Nära in till Gbg city har vi med, och mitt älskade Hönö, det är fint det.

Satte avenbokshäck för ett par år sedan, satte först liguster men den drunknade andra sommaren då marken är väldigt blöt i denna delen av trädgården, men nu verkar det ta sig! Tänker släppa upp den till ca 1.80 cm innan vi toppar, vill ha det lite privat här.

Vy från andra hållet, ut mot gångbanan mellan oss och villagrannarna. Här har vi satt syrener som vi ska låta växa fritt tills de blir närmast gigantiska, älskar syrener.

Nån polkavariant har jag tydligen planterat

De ljuslila håller på att blomma över nu, går så himla fort.. för fort.

Pionerna som jag fått av mamma för flera år sedan står i full blom nu, som stora färgglada pompoms!

Gammeltanten njuter på sin täppa, hon drömmer nog inte så värst mycket om lyxvillor och sånt världsligt, utan är nöjd med att svalka magen på lilla radhustäppan och sniffa runt. Och bara vara med oss. Gullis.

Nä, nu ska vi ut i ösregnet, promenera till skolan och sen trampar jag vidare mot jobbet.

Ha en fin fredag!

Kram

8

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.