DET HÄNGER PÅ HÅRET.. ?

onsdag, april 10, 2019 2 10

Innehåller annonslänkar

Hej på er!

Tänkte snacka lite hår idag, hur många av er lägger stor vikt vid håret när det kommer till utseendet? S.k bad hair days har vi väl alla ibland och jag har dem allt oftare, platt och tråkigt känns mitt hår.

Är det något ni är noga med, fixar mycket med och lägger mycket tid och pengar på? Hur lång tid lägger ni på frippan på morgonen? Någon som känner att håret har förändrats genom åren, kvaliteten/mängden osv?

Jag upplever ganska stor skillnad, känns tråkigt och det stressar mig något, även om det inte är hela världen såklart. Säkert delvis åldersrelaterat, att håret får sämre kvalitet med åldern helt enkelt, som alla våra celler i och på kroppen. Mina kroniska sjukdomar och medicinen jag tar pga dem påverkar säkert också en del.. Svårt att sia om precis vad som påverkar och hur olika mycket.

Men helt klart är att mitt hår inte längre kan bli så långt som jag en gång haft. Det kryper sakta uppåt efter varje frisörbesök, och då ber jag i princip alltid bara om att ta det värsta slitna.. Vilket varje gång ökar.

Sprött och torrt och definitivt tunnare än i ungdomsåren, tappar SÅ mycket hår, och blir gråare och gråare haha. Där har ju livet sin gång och jag blir ju faktiskt 38 i år så visst får man finna sig i gråa strån. Även om jag väljer att färja över dem haha.

Inte redo att ”embrace the grey” så att säga.

Sen trivs jag visserligen i den axellängd jag har nu som på bilden ovan men jag saknar också ofta mitt långa svall som jag hade för bara 4 år sedan, nedan..

Ska inte gnälla för mycket då jag ändå alltid haft relativt tjockt hår och hyfsad kvalitet så det finns att ta av men jag vill ju gärna att det som är kvar ska bestå.

Bland de produkter jag använder just nu är det Maroccanoil original oil treatment som är storfavoriten sen många år tillbaka, tar ett till två pumptryck, fördelar mellan handflatorna och drar igenom fuktigt hår, alternativt tar lite grann som glansfinish i fönat hår. Det gör jag oftast nu eftersom jag älskar Olaplex 6 och har i den när håret är fuktigt nu istället. Den har ju värmeskydd i sig och gör håret silkeslent, och så doftar den himmelskt, gillar man ju!

Schampot och inpackningen från IDUN har jag inte hunnit använda så länge ännu men gillar jättemycket so far.

Är ju ute efter en så fyllig känsla som möjligt på håret och jag funderar på att prova Nioxin, som är ett märke som riktar in sig på att lösa problem med oönskat håravfall. Någon som provat och upplevt skillnad?

Nioxin är utformat för att stärka håret från hårbotten, ge näring och reparera och därmed göra det tjockare.

Såg att Lyko har kampanj på detta nu så ska nog testa detta prov-kitet med Cleanser/schampo, Scalp revitalizer/balsam och Scalp treatment/vårdande serum. Nu när Lyko har 15% på dessa produkter också, så nyfiken på hur det funkar för mig.

Det kitet plus deras torrschampo Instant Fullness ska jag prova, nu när mitt från Löwengrip börjar ta slut, som även det utlovar en extra fyllighet i håret.

Allt om Nioxin hos Lyko här.

Spänne 1 // Spänne 2 // Spänne 3 // Spänne 4 // Spänne 5 // Klämma

Och när vi ändå pratar svall så måste jag ju hissa modet med hårspännen som är så hett nu, urtjusigt ju! Nu har vi ju sett hårband och diadem av alla de sorter så dags för lite nytt glam. Inte anammat trenden ännu men nåt litet spänne ska jag nog skaffa mig.. eller rota fram från 80-talet hemma i mammas lådor hehe. Hon har sparat en hel del sånt kul och använder den typen av spännen då och då, speciellt för att hålla håret borta när hon bakar iofs, men ändå, köksglam är ju inte fel 😉 Söta mamsen.

Ha en fortsatt fin lillelördag!

Kram

10
2 Comments
 • Anette B
  april 10, 2019

  Kamning o lite spray för att fixera den satans elektriciteten i håret ngt varje morgon (hatar vintern o alla koftor som gör håret statiskt)
  Max 1 min. Alltid toffs hemma. Har fått ett tjockt hårsvall o sämre hud tyvärr. Men tjockt hår är väl ngt många drömmer om har jag förstått🙂
  Gör endast hårinpackning några ggr per år. Håret är ingen prio i mitt liv.
  Kram Anette

  • Catta
   april 11, 2019

   Haha, ja fyyy för statiskt hår, precis hopplöst på vintern! Flänger av mig mössa när jag kommer in på kontoret och håret drar sig mot taket liksom haha, så jobbigt. Skönt att man sällan har det problemet nu vår och sommartid 🙂

   Jag lägger ungefär så lite tid på mitt hår på morgonen också, kammar igenom och sen iväg, ibland får jag spraya eller platta lite på hjässan om det ”puffat” upp sig mot kudden under natten.

   Gör inpackning då och då, och slänger i en toning varannan månad för att täcka de grå 😉

   Till fest tycker jag det är roligt att fixa håret lite mer, men till vardags är jag för lat haha.

   Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.