FORMENTERA & ESPALMADOR

måndag, september 11, 2017 2 7

 

 

 

 

Bildregn från paradiset!

 

Dag nr 4 på vår resa bokade vi en katamarantur via TUI-personalen på hotellet och vilken upplevelse det blev! Först hade vi tänkt att göra en ”egen” utflykt till Formentera med taxi från hotellet till Ibiza stad och sedan färjan ut till ön men när vi räknade lite på det så skulle det bli nästan lika dyrt som denna mer uppstyrda utflykt som vi tillslut bokade. Väldigt glada för det för det var en riktig wow-upplevelse!

8:45 kom en fräsch liten buss och hämtade upp oss på hotellet som tog oss till hamnen i Ibiza stad, där väntade sedan en maffig och välutrustad katamaranbåt med full besättning som skulle ta oss ut till två små vackra öar.

 

 

 

 

 

Många vackra skutor & yachter i Ibiza hamn..

 

 

 

Förväntansfulla barn som tog plats i nätet njuter i morgonsolen..

 

 

 

Här fick vi gnugga ögonen lite, kan det vara så turkost??

 


 

 

Land i sikte!

 

 

 

 

Första stopp -Espalmador. En naturskyddad park är denna ö, som har långa kritvita sandstränder med superklart turkost vatten runt sig. Här fick man röra sig fritt längs stränderna men inte vandra uppe på sanddynorna. Endast ett hus finns på ön, en vacker vitputsad villa som tillhör ägarna till ön, en familj från Barcelona.

 

 

 

Godingar ♥

 

 

Happy as a clam!

 

 

 

Efter ca 1:45 h på playan och snorklande i havet var det dags för att dra sig bort till båten igen för smarrig lunch.

 

 

 

 

Efter lunchen seglade vi vidare mot ön Formentera, som nästan sitter ihop med Espalmador, endast ett grunt sund emellan. Formentera kallas för Medelhavets Karibien med dess vita paradisstränder, och är Ibizas lugnare lillasyster med sin bohochica image (gammalt hippietillhåll). Drömmen var ju egentligen att stiga iland på ön och framför allt på den omtalade stranden Playa de ses Illetes, men tyvärr blev det inte så utan vi ankrade utanför stranden och badade från båten istället (var ganska smockat på stranden), som förstås var helt magiskt. Formentera är tydligen the place för kändisspotting, många europeiska fotbollsstjärnor, KateMoss, Leo Di Caprio, Kim Kardashian m.fl sägs semestra här. Skulle så gärna vilja åka hit och utforska denna lilla pärla, man kan ju boka charter hit från Sverige, men även sy ihop sin egen resa såklart. Man landar på Ibiza och tar färja ut.

 

 

 

 

Wiiii, 3-meters hopp för lillan från båten, småläskigt..

 

Sen när det var dags att lämna dessa små öar för att segla in i Ibiza hamn igen fick vi skåda världens största segelbåt, alltså vilken syn! Helt sjukt om jag ska vara ärlig, nästan så man blev rädd..

 

 

 

 

Tog några mobilpics på fartyget när vi gled förbi. Enormt stort med sin längd på 143 meter och masthöjd på 100m (!!!), helt galet, och det kan bära 4000 m2 segel. Om ni kollar noga på en av närbilderna så ser ni folk som står kring mittenmasten, ger en liten känsla för storleken. Ägs av en ryss som tydligen var här på honeymoon med sin serbiska fru, kanske var de dem vi såg på någon utav balkongerna. Priset som denna ryssen Andrej betalat ska ha varit 450 miljoner euro enligt guiden på vår båt, snuskigt mycket pengar och man kan konstatera att en del har för mycket helt enkelt.. -”Blir bra för fest”, ska Andrej ha sagt om båten, haha vilken lirare. (För den som är mer intresserad kan ni googla för mer info, Sailing Yacht A heter den).

 

Sist men definitivt inte minst så fick vi se delfiner! De följde oss en bit in mot Ibiza hamn och visade upp sig så fint genom att hoppa och dansa i vattnet, wow så fräckt. Har aldrig tidigare sett delfiner irl så det var verkligen en stor bonus. Valentin var helt överlycklig! Inez sov tyvärr, hon vaggades så gött till sömns i nätet fram på båten över vattnet så hon sov hela vägen in till hamn (ca 45 min). Men jag lyckades fånga en delfin på film så hon blev nöjd ändå ♥

 

 

Önskar er en fortsatt fin måndag och go start på nya veckan!

(För oss började den med vab, känns sådär efter att ha varit borta på semester i en vecka..)

 

Kram

7
2 Comments
 • Anette B
  september 11, 2017

  Ser alldeles underbart ut. Blir nog Spanien för oss nästa sommar.
  Var på Kefalonia i 2 veckor i somras, vilka stränder. Kristallklart vatten på hela ön.Rekommenderas varmt men ett måste e att hyra bil.
  Tack för att du delar med dig av fantastiska bilder. Nu e jag sjukt sugen på att sticka iväg från hösten.
  Kram Anette i Lidköping

  • Catta
   september 12, 2017

   Ja det var verkligen helt fantastiskt, älskar Spanien! Har ju bott och jobbat på flera ställen i Spanien när jag var yngre och kommer alltid ha ett speciellt band till landet.
   Åh, Kefalonia ser magiskt ut! Har varit på grannön Lefkas och det var ett paradis det med.

   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.