JYSK-HACK ASAA SKÅP

torsdag, februari 2, 2017 9 15

 

 

 

 

Hopplöst mörker att fota i dessa dagar.. men jag tänkte att jag skulle beskriva lite lätt hur jag modifierade det omåttligt populära och ombloggade skåpet ASAA från Jysk.

Jag valde det utan vitrindörrar då jag inte vill att allt innehåll i skåpet ska vara synligt (lite fint på ytan -stökigt på insidan hos mig hehe), sen tycker jag det är så nätt och fint med. Perfekt i vår långa, men smala hall, då det inte skrymmer på djupet (35cm), och jag har satt ihop två stycken som ni ser.

 

 

 

Så här ser originalet ut av skåpet, men jag har valt att byta ut både knoppar och ben, för att sätta lite egen prägel på. Ville dessutom ha det lite högre.

 

 

 

 

Beslagen tycker jag är superstylish, stilrent i rostfritt stål. Hakregel kallar man ett sådant och jag fann dem här (skruvar följer med).

Uppdatering:

Hålen för originalknopparna spacklade jag över, slipade och målade på lite vitt över.

 

 

 

 

Benen hittade jag på Bauhaus i butik så jag är lite osäker men tror att det är de här, de stämmer i längd och pris iaf.

Köpte 6 st ben, hade blivit så många med 8 och eftersom skåpet är ihop-monterade så räcker det. Satte alltså två över skarven under de två skåpen, som ni kan se hyfsat på bilden ovan. Till skillnad från Ivar-skåpet så är tanken redan från början att man ska kunna montera ihop de här skåpen, antingen på höjden eller på bredden, så skruvar & instruktioner för montering följer med i paketen. Himla fiffigt och enkelt.

 

Det blev väl inte så tokigt, eller hur! Ja jag är nöjd iallafall och förhoppningsvis kan jag inspirera någon av er till liknande lösningar. Och om någon gör det så vore det väldigt kul om ni delar med er, skicka gärna en bild! Kanske väljer någon att måla i annan färg, eller kommer på nån annan kul lösning.

Om jag ska lägga en marmorskiva på min eller ej (som jag tänkt från början) har jag inte riktigt bestämt än, får suga på den karamellen lite till.

 

 

Vet att flera av er vill se hur jag gjorde panelen på väggen i hallen också, det kommer. Hoppas bara på lite sol ute (och därmed bättre ljus inne) först, så jag kan ta tydliga och fina bilder. Tänkte att jag skulle lyckas knäppa en bättre bild på väggfärgen också om inte annat, blir lite missvisande i lampljus, mycket varmare och mer greige i verkligheten.

Som sagt, det kommer, med inköpslista och allt.

 

 

Nu får ni har en fortsatt fin kväll så ska jag hämta in mina kottar här som är ute och leker med grannkompisen.

Kram

 

 

Och om någon vill se mer om Ivar-skåpet så finns ett inlägg om det här

15
9 Comments
 • Helena
  februari 2, 2017

  Har du gjort som Starwomen?

  • Catta
   februari 2, 2017

   Om du menar med luckor som panel så nej. Tänkte det ett tag men valde tunt planhyvlat istället.

 • Sofia B
  februari 3, 2017

  Åh, himla bra inspiration! Vi har letat efter sideboard/skåp i evigheter utan att hitta nåt som fallit oss i smaken i en vettig prisklass. Här ser man verkligen hur stor skillnad det gör med så enkla förändringar som knoppar och ben. Din version är ju ruskigt mycket snyggare! Jag ska ha det i åtanke när jag kikar runt (fast jag tycker sånt är svårt att föreställa mig, hur det blir). Tycker du att kvaliteten på det här skåpet känns bra? Jag har blivit lite varnad för Jysk.

  Vill jättegärna se mer om panelen! Jag planerar tapet till vårt sovrum men vi har två katter som använder klösande på förbjudna platser för att få uppmärksamhet, så som kompromiss tänker jag mig ej klösvänlig panel nertill… vad gör man inte för de där djuren liksom! =)

  Kram på dig!

 • Sofia B
  februari 3, 2017

  …men… hur gjorde du med hålen där de gamla knopparna var? Sånt tror jag alltid ska bli så fult?

  • Catta
   februari 3, 2017

   Oj, det glömde jag att få med, ska se om jag kan uppdatera inlägget när jag kommer hem i eftermiddag. Det är enkelt hur som helst, man får spackla igen hålen och sedan slipa slätt. Sen använde jag en liten skumgummiroller och drog på lite vit färg, man kan köpa en burk och spraya med, om man vill ha det riktigt slätt.

   Vad kul att du blir inspirerad! ?
   Kram

 • Ingrid Wenell
  februari 3, 2017

  Riktigt smart och snyggt!!

 • felicia
  januari 6, 2019

  Hej!
  Så himla fina skåpen är…
  Vet att detta är ett gammalt inlägg men måste bara fråga hur du gick tillväga när du målade? Använde du dig av roller?
  Funderar bara över hur man ska göra för att få ett så slätt o jämnt resultat som möjligt :).

  Hoppas på svar =)!

  Bästa hälsningar Felicia

 • Ingrid
  mars 4, 2021

  Hei! Hvor mange cm er bena på? Ingrid

 • Sophie
  mars 7, 2021

  Hej! 🙂
  Jag har nu, med all inspo från dig, byggt ett likadant! 🙂
  Tack för dina fina bilder!
  https://mobelhack.wordpress.com/2020/12/27/avlastningsmobeln-skals/här kan du se hur de blev!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.