I BLÅSTEN PÅ ÖN

onsdag, juli 15, 2015 1 5

 

 

Riktigt ”håll i hatten”-väder på Hönö idag, men ändå härligt!

 

Jag & min bästis Annica rastade barnen vid havet, en stig bort från där hon bor, vackra Lappesand. Bästa badhänget under uppväxten.

Här har jag spenderat många timmar av min barndom, med alla 80-tals mammor som solade topless och hade permanentat pudelhår. Vi kom i fullpackade cykelkärror med stora hårda kylväskor fyllda med vattenmelon, saft & Ballerinakakor. Här har jag tultat med små knubbiga tassar, gått i simskola, fiskat biljoners med krabbor, simmat till flotten säkert tusentals gånger & läst Starlet, Okej och Veckorevyn med polarna. Diggat till Robyn, Ace of Base, Backstreet Boys m.fl på min lilla vita bandspelare med stora tjejgänget. Hårdpressat insmord i kletig morotsolja och flirtat med gulliga pojkar.

Och kvällsbadat, det var nog det bästa ändå. När papporna tog med sig oss kids och några kalla ner till bryggan innan läggdags, alla dessa ljumna sommardagar.

Underbara minnen..

 

 

 

Vårt egna Saltkråkan i Bådeví (båtviken på ren svenska).

 

 

Underbaringarna!

 

 

De små liven ville bada, tokiga som de är.

 

 

Kite-surfing, alltså vet ni hur sugen jag blev på att prova, fatta frihetskänslan i det. Surfa, flyga och göra volter, hur häftigt som helst!

Har testat wakeboard (urusel på det btw) , windsurfing och lite andra vattensporter, men detta är jag riktigt nyfiken på. Någon som provat?

 

 

 

Inez tar en siesta på stranden, haha 😉

 

 

Hoppas ni haft en lika mysig dag som vi, nu blir det bädden för mig, helt slut..

Kram

5
1 Comment
  • Ulrica
    juli 16, 2015

    Vad jag skrattade gott när jag läste om din ungdom.. även om jag inte hade några klippor vid havet i den åldern, jag hade ett betongbaserat utomhusbad som heter Fjärdhundrabadet, där hängde vi insmorda i kokosnötolja och jisses, vilka kul minnen jag fick när jag läste dina rader.

    Ojojoj.. det var tider det :-))
    KRAM

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.