LITE FÖRE & EFTER I TRÄDGÅRDEN

tisdag, maj 26, 2015 4 4

 

 

En del av er har efterfrågat bilder på trädgård & hur det ser ut runt vårt hus, så jag tänkte visa några bilder. Hittade broschyren från visningen där jag fotat några av bilderna för att visa hur det såg ut när vi köpte, lite kul.

Ovan ser ni den nyaste av de tre altaner vi byggt sedan inflyttningen för drygt 2,5 år sedan, den är inte superstor men räcker för vad vi tänkt använda den till (det tar vi längre fram).

Ni kan oxå se att vi planterat en liten liten häck (haha så mini), den ska bli insynsskydd mot grannarna så småningom. Kommer ta tid såklart men den har redan hunnit bli grön och ”buskigare” mot bilden ovan.

 

 

 

Vindskyddet på sidan altanen är precis utbytt för det andra var ruttet, det ska målas vitt så småningom..

Vår baksida ligger i sydostläge med morgon/dagssol, men tack vare lilla förlängningen av altanen så har vi även kvällsol där ute, pga att huset är så lågt och solen når över taket.

 

 

Bilden ovan är en av mäklarbilderna, inte så kul utsida va? Man fick tex kliva ett stort steg ner från altandörren.. ner på gamla mossiga sjöstensplattor, not so nice.. Fast det där med såna plattor är en smaksak förstås, en del älskar dem har jag hört. Vi byggde trall över.

Rabatterna längs långsidan var helt igenväxta av ogräs, ingen vacker syn. Och även om vi inte är några trädgårdsmästare precis så har det blivit mycket bättre.

 

 

Vi har satt syrener som ska få vara friväxande nere i hörnet av trädgården, höga och insynsskyddade ska de bli. Satte dem förra året och de blommar redan så fint.

 

 

Syrenerna möts upp av vad som ska bli en välklippt ligusterhäck.

 

 

Här har vi samma hörn på mäklarbild, inget staket mot gångvägen, utan helt öppet. Vi satte samma billiga variant som det svajiga ni ser på bild, färdigstaket som det kallas. Inte vad jag tycker är vackrast precis, men nu har vi en bostadsrätt, är inte de händigaste och ville inte att det skulle kosta skjortan i både tid och pengar. Viktigast var att ”stänga inne” hund och barn typ. Längtar oerhört mycket till häckarna vuxit upp och ramar in vår trädgård med sina gröna väggar, kanske har vi hunnit flytta innan dess, vem vet..

 

 

Äppelträdet, som blommar så vackert nu, det är vi glada över att ha. Fruktträd är jag ett stort fan av och skulle vilja ha både päron & körsbär med.

 

 

 

Sen har vi framsidan, men det tar vi en annan gång. Där har vi iallafall byggt ut den altan som vi byggde för två år sedan, den gick utmed tegelväggen innan men den har vi breddat nu,både på sidan och framåt så att säga.

Vi har mer att fixa med kring utsidan, men man får ta lite då och då under dessa småbarnsår som inte ger all tid i världen till sånt..

Vi ska iallafall få huset målat denna sommar, knutarna ska bli vita istället för bruna, hallelujah för det!

Hade man haft guldbyxor så hade man ju kunnat leja bort allt, men nu är så inte fallet, och det är ju faktiskt ganska kul att få bygga och hålla på själv tycker jag. Så det är inget jag gråter över.

 

 

Hoppas ni har en fin dag!

Ikväll presenteras vinnaren av ”Lite kalabalik”.

 

 

Kram

4
4 Comments
 • Linda Norman
  maj 26, 2015

  Hej Catarina! Jag har följd din blogg ett tag nu, o från början insåg jag inte att du bodde i Torslanda. När jag väl fatta, så tänkte jag, trevlig för där har ju jag bott.
  Sen så klart blev jag ju lite nyfiken, undrade var du bodde 🙂 Idag höll jag på att sätta eftermiddagskaffet i vrångstrupen…..du bor i mitt hus!!! Ha ha ha…jag o min man sålde detta hus 2010. Jag kan lova dig att jag hade en såååå fin trädgård, de som köpte av oss…tog bort alla växter o den fina häcken som omgärdade huset. Det vi hade kvar att fixa var den fula baksidan (där stenplattorna var) men men….vi kom på andra tankar o valde att sälja o bo i vår segelbåt i Lilla Bommen under 8 månader 🙂 Men jag måste säga, av det lilla man kan se på bilderna…va fint ni gör! 🙂
  vänliga hälsningar
  Linda

  • Catta
   maj 26, 2015

   Nej men guuud va roligt!! Hahaha, världen känns extremt liten just nu 😉
   Ja, de vi köpte av hade nada trädgårdsintresse, de köpte lägenhet i stan vet jag, man är olika! Och de finns ju mycket vackert (från din tid förmodligen) som åter fått liv, rosorna i rabatterna bl.a, de fick jag klippa bort mycket på för de hade dött på sina ställen, men nu är de på G!

   Tack snälla, vad kul att du tycker det 🙂 Vi trivs supergott här i lilla lugna mysiga området, med närheten till skogen och havet 🙂
   Bo på båten låter häftigt, har ni hittat annat hus under tiden nu då?

   Ha det gott!
   Kram

   • Linda Norman
    maj 27, 2015

    Hej igen,
    Jo då vi bor numer i BR vid Rambergsvallen och hyr en liten sommarstuga i Härryda.
    När vi köpte Rungången 2008, så det första vi gjorde var att riva ut köket (det var sen tidigt 80-tal) Min man han gjorde ”det lilla hålet” ovanför diskbänken mellan köket o ut till vardagsrummet (om det nu är kvar :)) Vi gjorde ett U-format kök o skaffade nya vit-varor, de gamla luckorna (fula furu) tog vi till tvättstugan även här köpte vi nytt, tvätt o tumlare. Ja ibland är världen verkligen liten!
    Detta var verkligen skoj, jag följer ju din blogg som jag skrev o tycker den é toppen….fortsätt med dina fina bilder o ord! Hälsn Linda

 • Badtunna
  oktober 2, 2015

  Ja – oj så fint det blommar hos dig och fina bilder blev det också!
  Härliga, inspirerande bilder Catta!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.