EN TÄVLING I HÄLSANS TECKEN

söndag, februari 15, 2015 17 1

Kokböcker IBS

 

 

Visste ni att mer än varannan svensk lider av magproblem?Och att 15-20% får diagnosen IBS?

 

Nu har ni chansen att vinna de fantastiska kokböckerna Lugn mage med GOD MAT & Mer LUGN MAGE med god mat av Sofia Antonsson, med massor av enkla vardagsrecept utan bl.a gluten och laktos.

 

Jag lever själv med IBS sedan många år tillbaka, fick diagnos 2001 och var vid tillfället mycket dålig. Tog inte upp näring som jag skulle och tillbringade många år fram och tillbaka på vårdcentral och sjukhus. Idag har jag lärt mig att leva med mina besvär, även om det påverkar min vardag i allra högsta grad. Bra kost och rutiner är livsviktigt för mig. Äter det mesta, men vissa saker i begränsad mängd och vid ”rätt” tillfälle.

IBS står för irritable bowel syndrome, men kallas även colon irritable & känslig tarm. Det betyder att man har en rubbning i tarmen med symtom som ont, förstoppning, diarré eller både och. Eftersom jag inte tar upp all den näring jag behöver i maten, så behöver jag ta tillskott som B6, B12, folsyra och järn. Man kan också få (som jag ofta får) symtom från nervsystemet såsom huvudvärk, svettningar, trötthet och hjärtklappning.

 

Känns riktigt bra att få ge någon av er chansen att vinna dessa fantastiska böcker, så att en strulig mage kanske kan bli ett minne blott!

Man behöver definitivt inte ha en diagnos för att använda dessa böcker, jag tror att de flesta magar blir lugnare och mindre svullna av lite mindre laktos och gluten.

Kika gärna på ett filmklipp från Nyhetsmorgon där Sofia berättar om problem med magen och hur man kommer tillrätta med dem, klippet hittar ni här.

Vinn dem till dig själv, eller kanske till någon i din närhet som har en bråkig mage 🙂

 

 

För att vara med och tävla behöver ni göra följande:

Nämn en annan boktitel hos Lava Förlag?

Svar hittar ni här.

 

Tävlingen är i samarbete med Lava förlag & pågår i två veckor, avslutas söndag 1/3 23:59.

 

Lycka till!

1
17 Comments
 • Tinis vita hem
  februari 15, 2015

  Oj, de böckerna skulle jag gärna läsa! Jag lider också av känslig mage och har fått diagnosen IBS. Det är inte alltid lätt att veta vad magen blir irreterad av!
  En annan boktitel hos förlaget är Klarhet.
  Ha en fin ny vecka!
  kram Tini

 • Katja Wall'en
  februari 15, 2015

  Hej! Jag är gärna med och tävlar om dessa böcker, har själv en mage av stål

 • Camilla
  februari 15, 2015

  En annan boktitel är Klarhet. Om jag vinner boken, så skall jag ge den till min lillasyster som lider av IBS.
  Mvh Camilla

 • Ekenäsliv
  februari 15, 2015

  Hej vännen!

  Inte kul att ha en mage som bråkar så. Jag har nog bara en lite generellt känslig mage och har därför börjat plocka bort det som gör den orolig, såsom laktos och gluten.
  Men tips på bra mat för magen är verkligen alltid välkomet. Har em mamma med kroons så hon har det väldigt jobbigt i perioder…

  En annan författare är: Cecilia Hedström (som skrivit en bok, precis som jag själv hoppas göra…)

  Varm kram Anna

  • inger grundmnn
   februari 23, 2015

   Hej ännu en gång! Klar man tävlar även denna gång. Denna bok skulle min dotter få som har en väldigt bråkig mage. Hoppas oppositionen. En annan titel är klarhet. Tack för en bra blogg. Kram Inger

   • inger grundmnn
    februari 23, 2015

    Alltså. Hoppas på tur skall det vara. Hi hi

 • Ekenäsliv
  februari 15, 2015

  En annan boktitel är Låtsas som ingeting.
  Jag skrev ju författare… Skrev fel innan sorry.
  Kram

 • Mallansvardag
  februari 15, 2015

  Helloj!
  Himla bra med en bok om snäll mat för magen : ) Jag har en mage som krånglar mycket, ofta uppblåst och full med luft. Tror jag skulle behöva ändra i min diet men kommer liksom inte till skott. Kanske en bok med recept skulle göra det lättare.
  En annan titel som fångade mig var ”Är jag fortfarande vacker? ”
  Kram Malin

 • Anna viksell
  februari 16, 2015

  Promille-drick smartare är en boktitel.

 • Anne-Mari Gabrielsen
  februari 16, 2015

  En annan titel är Löftet.
  Intressanta böcker, som jag hoppas vinna!

 • Agnethe
  februari 16, 2015

  Jag har problem med magen så jag skulle gärna vilja läsa denna bok.
  En an an titel är jag vacker.

 • maria at inredningsvis
  februari 16, 2015

  Uch ja jag har också haft mycket magproblem man blir så grinig då 🙁 jag äter nu höga doser av olika former av mjölksyrekapslar det kan jag rekommendera man får inte magsjukan då heller.

  Jag är gärna med och tävlar btw verkar va bra böcker 🙂

  LOVE Maria

 • Sofi Sjökvist
  februari 16, 2015

  Hej fina du!

  Det här är en tävling jag gärna är med i!
  Lider också av IBS. Nu är det ganska lindrigt om man jämför hur det var för många år sedan. Äter tillskott av fibrer för att hålla magen i trim:)
  En annan boktitel är klarhet!

  Nu håller jag tummarna!

  Kram på dig

 • Annelie Persson
  februari 17, 2015

  Tio tankar om ledarskap är en annan boktitel,,,,,,,om jag vinner så kommer både jag ,min man o min dotter läsa dessa böcker från pärm till pärm,,,,vi har alla olika problem med magen,och vi är på god väg till att må bättre,men man kan aldrig lära sig för mycket,,,,,,,Mvh Annelie Persson,,,,,,,,,,annelie.pesa.persson@telia.com

 • Anna Jespersen
  februari 17, 2015

  Hej!

  Jag har en liten son på 3 månader, han har spädbarnskolik som blivit mycket bättre av mjölkfri ersättning och en mamma som äter laktosfritt.

  Det är nytt för mig, men jag har märkt att även jag blivit mycket bättre! Så oavsett amning eller ej, jag tänker fortsätta!! Så jag skulle gärna läsa dessa böcker! En annan boktitel är tex Löftet. Med vänlig hälsning Anna

 • Renoveringshuset
  februari 28, 2015

  Åh, de där bara måste jag vinna så jag kan få ordning på min mage någon gång.. Under mitt snart 33 åriga liv har man undrat varför jag inte kan gå upp i vikt – fast jag äter som en häst! Kanske finns svaren i dessa böcker?? <3 En annan bok är Löftet.

  Kraam Therese.

 • Therese
  mars 1, 2015

  Åh dessa skulle jag vilja vinna till min syster.
  En annan titel är: Är jag fortfarande vacker

  Jättefin blogg! Hittade den precis 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.